Un fost turn de televiziune din era comunistă, transformat într-un hotel inedit

0

Turnul de televiziune Žižkov din Praga (Cehia) a fost considerat de multă lume un exemplu de arhitectură urâtă; dar pentru managerii One Room Hotel locul s-a dovedit ideal pentru un hotel inedit, cu camere situate la peste 70 de metri deasupra oraşului, scrie Inhabitat.

 

 

Designul exterior comunist contrastează, acum, puternic, cu interiorul contemporan, luxos, animat de tehnologia de ultimă oră. Vizitatorii au la dispoziţie şi un observator, situat la capătul turnului, pentru o perspectivă diferită asupra oraşului. Restaurantul Oblaca, şi el aflat la înălţime, oferă mese delicioase, iar pentru doritorii de petreceri private, se pot organiza mese de până la 16 persoane, cu chelneri şi somelieri incluşi în servicii. Camerele au băi cu pereţi din sticlă, care permit celor cazaţi să privească oraşul de sus, în timp ce oamenii de pe stradă nu îi pot vedea. Care este costul acestei cazări inedite? 900 de dolari pe noapte.

 

 

Turnul a fost construit în anii 1980 şi este format din trei piloni de beton, plus structură metalică şi are nouă capsule care „ies” din suprafaţa lui. În turn încă se află echipament de transmisie specializat, despre care se spune că ar fi fost utilizat pentru a bloca comunicaţiile sosite din Occident, în perioada comunistă. Criticile la adresa clădirii erau strict interzise în era comunistă; ulterior, pentru a-i îmbunătăţi imaginea, autorităţile cehe au angajat un artist, David Černý, care a creat copii metalici uriaşi care se târau pe turn în sus şi în jos, pe partea cu antenele. Operele de artă au fost înlăturate, apoi repuse la loc, la cererea publicului.

 

 

stire 28 mar hotel 3

 

stire 28 mar hotel 4

 

stire 28 mar hotel 5

 

stire 28 mar hotel 6

 

Surse: Gizmodo, Inhabitat

Foto: One Room Hotel

 

Puteţi citi şi:

„E un colţ de rai între betoane parcul ăsta”

Cluj-Napoca: Blocuri cenuşii acoperite cu grădini verticale, izolate cu lână de oaie

Clădirea cu 200 de speci de orez, fructe şi legume

FOTO Farmscraper – Grădini printre nori

Casa care sfidează inundaţiile

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger