Un fost pușcăriaș și-a deschis o afacere cu pâine organică, ajunsă la 50 de milioane de dolari

0

Dave Dahl a petrecut 15 ani în închisoare, pentru jaf armat, atac la persoană şi trafic cu substanţe ilicite. Acum, este co-fondatorul unei companii producătoare de pâine făcută integral din cereale organice, o afacere estimată la 50 de milioane de dolari, devenită un real succes în nord-vestul SUA: Dave’s Killer Bread.

 

 

Încă de dinainte de a ajunge în închisoare, Dave era oarecum familiarizat cu domeniul brutăriei: familia lui a scos pe piaţă brandul NatureBake, în 1955. După ce şi-a ispăşit pedeapsa, el s-a orientat înspre acelaşi domeniu şi, în 2005, a propus o pâine făcută cu ingrediente exclusiv organice, după o reţetă îmbunătăţită de el însuşi. Pâinea a fost un succes în pieţele şi târgurile fermierilor (pieţe ţărăneşti). Acum, cu ajutorul parteneriatului cu o companie din New York, Goode Partners, afacerea lui Dave se va extinde în afara celor 13 state din vestul SUA în care deja este cunoscută, mai exact, va încerca să cucerească întreg teritoriul american.

 

 

 

Pâinea lui Dave a primit cele mai bune aprecieri din partea criticilor de specialitate – a ajuns să fie lăudată până şi de publicaţia The New York Times. Dacă începutul a fost făcut cu 100 de bucăţi de pâine, acum afacerea valorează 50 de milioane de dolari şi propune sortimente variate de pâine, dar toate făcute cu ingrediente organice, în proporţie de 100% sau aproape de 100% procurate de la fermieri locali, aflaţi la o distanţă de până în 160 de kilometri de brutărie (în spiritul locavorismului atât de popular în multe zone din SUA). Pentru că nu a uitat de anii petrecuţi în închisoare, Dave colaborează cu programele de reeducare, compania lui fiind una dintre cele patru care angajează foşti deţinuţi, în baza unui parteneriat cu Collaborative Benefit, o reţea de tip LinkedIn pentru deţinuţi şi foşti deţinuţi (la rândul ei, această reţea a fost creată de un fost deţinut, Tulio Cardozo).  Mai multe detalii despre Dave Dahl şi povestea lui de succes, în materialul filmat de mai jos:

 

 

 

 

Sursa şi foto: FastCoexist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger