Un fost lider celebru al mișcării KKK a fost surprins mai demult cu un prostituat de culoare

0

Frazier Glenn Miller, fost “mare dragon” al mișcării rasiste Ku Klux Klan și un fervent antisemit, a fost acuzat că ar fi omorât trei oameni luna aceasta, în fața unor centre evreiești din Kansas. În ciuda reputației sale, se pare că bărbatul nu a fost întotdeauna atât de strict în ceea ce privește discriminarea, scrie New York Magazine. Înainte să devină informator pentru FBI, Miller, care a înființat Partidul Patrioților Albi din Carolina de Nord, a fost surprins făcând sex cu un prostituat de culoare îmbrăcat în femeie, pe bancheta din spate a unei mașini. Potrivit Gawker, dezvăluirea a fost făcută în urma unei anchete lungi și minuțioase în trecutul bărbatului căruia guvernul i-a oferit o nouă identitate.

La sfârșitul anilor ’80, aflăm de la ABC News, Miller era urmărit la nivel național după ce declarase război împotriva negrilor și a evreilor, îndemnându-și miile de adepți să răstoarne violent guvernul care avea în cele din urmă să-i ofere protecție. “Fie ca sângele dușmanilor noștri să inunde străzile, râurile și câmpiile națiunii”, scria el atunci. “Ridicați-vă și aruncați lanțurile care ne leagă de acest guvern federal satanic, controlat și condus de evrei. Fie ca topoarele să se răsucească lin și gloanțele să șuiere adevărat.” Miller a fost prins în cele din urmă, iar agenții FBI au descoperit în rulota în care locuia grenade, puști automate, pistoale și veste anti-glonț, precum și o cutie cu materiale explozive. Fostul membru al mișcării KKK a devenit informator FBI, și-a turnat colegii pentru a scăpa de o pedeapsă aspră cu închisoarea, a stat trei ani după gratii și a primit de la guvern numele de Frazier Glenn Cross.

În timpul investigației care a fost lansată în trecutul său, autoritățile au aflat ceva surprinzător. Miller a fost reținut de poliție cu un an înainte să fie prins după ce a fost găsit pe bancheta din spate a unei mașini, în timp ce făcea sex cu un prostituat de culoare îmbrăcat în femeie, din câte reiese dintr-un raport al poliției. Fostul membru al mișcării KKK nu a fost acuzat în cele din urmă pe marginea acestui incident. Într-o convorbire telefonică înregistrată, dintre Miller și o firmă de avocatură pentru drepturi civile, bărbatul a spus că l-a ademenit pe prostituat cu intenția de a-l bate. Luna aceasta, Miller, acum în vârstă de 73 de ani, a fost arestat pe marginea suspiciunii că ar fi împușcat mortal trei persoane în fața unor centre evreiești din Kansas. Citiți întreaga poveste a “marelui dragon” pe New York Times.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger