Un fost jucător de fotbal american a renunţat la carieră pentru a cultiva cartofi pentru săraci

1

Fostul jucător de fotbal american (din liga naţională a SUA) Jason Brown ar putea fi catalogat drept nebun de către multă lume, pentru gestul său de a renunţa la o carieră în plină ascensiune pentru un vis total diferit, dar bărbatul de 31 de ani consideră că face ceea ce trebuie să facă.

Considerat unul dintre cei mai buni jucători ai ligii, la un moment dat, Jason a fost ofertat cu un contract de 35 de milioane de dolari ca să joace pentru echipa St. Louis Rams. Însă el a preferat să renunţe la cariera în fotbal pentru a pune pe picioare o fermă în Carolina de Nord. Acum, Jason îşi petrece timpul cultivând cartofi şi distribuind recolta obţinută celor săraci. Când a decis să facă această schimbare, impresarul său i-a spus că face cea mai mare greşeală a vieţii sale, dar Jason credea exact contrariul. “Dumnezeu mi-a arătat că puteam face ceva mai nobil şi că trebuia să mă mut cu familia înapoi acasă, în Carolina de Nord şi să pun pe picioare o fermă”, a spus Jason. Nimeni din familia lui nu ştia nimic despre agricultură, dar, totuşi, au început să caute terenuri potrivite pentru planul fostului jucător de fotbal american. Aşa s-a născut ferma “Fruits First Farm”.

Cu ajutorul multor tutoriale urmărite pe YouTube şi al sfaturilor de la alţi fermieri locali, Jason a început să cultive cartofi şi castraveţi pe terenul său. A investit bani şi muncă în refacerea terenului, dar, în cele din urmă, a scos prima sa recoltă bună: peste 45.000 de kilograme de cartofi. “Este neobişnuit ca un fermier să îşi dea recolta pe gratis. Ceea ce face el este incredibil. Timpul, efortul, munca, costurile… şi el dă totul altora”, spune Rebecca Page, cea care organizează colectarea de hrană pentru săraci şi recoltarea cartofilor daţi oamenilor de pe terenul lui Jason. Acesta spune că nu în anii săi de glorie fotbalistică s-a simţit cel mai fericit, ci acum. Ţelul său este ca anul viitor să obţină o recoltă şi mai mare şi să dea oamenilor dublu faţă de cât a dat anul acesta.

 

 

Surse: News ObserverCBS

Puteţi citi şi:

Un bărbat de 90 de ani riscă închisoarea pentru că a hrănit oameni ai străzii

Doi tineri şi-au transformat duba într-o spălătorie mobilă pentru oamenii străzii

Hair-stylist-ul care oferă tunsori gratuite oamenilor străzii


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger