Un finlandez îşi transmite viaţa în direct pe internet

0

The Truman Show? Da, întocmai, dar fără echipa de filmare şi fără actorii care ştiau că totul este un reality-show de televiziune. Ari Kivikangas, în vârstă de 48 de ani, îşi transmite singur viaţa pe internet, cu ajutorul unei camere web, minut cu minut (life-casting). Motivul pentru care face asta nu ţine de distrarea publicului sau pentru a deveni vedetă – în fapt, bărbatul nici măcar nu se străduieşte să fie interesant. Dar se pare că tocmai asta îi aduce din ce în ce mai mulţi privitori: faptul că este autentic.

 

 

Ari, zis şi “Cyberman”, este online 24/7, cu excepţia unor mici pauze când lipseşte de acasă, fiind plecat la farmacie, ca să îşi cumpere medicamentele pentru epilepsia de care suferă sau când îşi petrece timpul cu vreo prietenă de sex feminin. În afară de aceste momente, filmează şi transmite cam tot ceea ce face. Telespectatorii săi găsesc interesant acest lucru, mai ales pentru că lui nu pare să îi pese de părerile lor. “Am început să fac asta acum patru ani. Am fost forţat de boală să stau acasă, deci mult timp liber şi nimic de făcut, aşa că am început să fac life-casting. Sunt epileptic şi nu mai pot lucra, aşa că sunt mereu acasă”, spune Ari. El le spune privitorilor totul despre viaţa sa şi despre el. “Sunt foarte sincer în tot ceea ce spun. Nu mai am nimic de pierdut, aşa că… Oamenii mai râd de mine, dar nu îmi pasă, eu îmi transmit mai departe viaţa”.

Finlandezul are 125 de telespectatori fideli şi peste 500 de fani pe Facebook şi susţine că transmiterea în direct a vieţii sale nu l-a schimbat deloc. Se descrie drept un tip sociabil, deschis, căruia îi place să discute cu oamenii (via VICE). “Stau mereu pe chat-uri, chiar am propriul meu chat room”, spune Ari. Totodată, petrece mult timp vizionând documentare pe YouTube. Unul dintre favoritele sale este cel despre fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care este “eroul” lui. “Este un programator grozav. Ce a făcut cu această reţea de socializare… atât de bună, de interactivă! Şi este atât de bogat, iar eu atât de sărac”, spune Ari. Faptul că îşi transmite viaţa în direct i-a salvat, în fapt, viaţa, în luna februarie a acestui an. Era singur acasă şi i s-a făcut foarte rău. Unul dintre cei care îl priveau online a sunat la ambulanţă, iar medicii au ajuns la el în timp ca să îl resusciteze. “Dacă nu eram filmat de cameră atunci, muream, cu siguranţă. Îi mulţumesc persoanei care a sunat la salvare”, mărturiseşte Ari.

Iată şi un material video cu finlandezul care a început să îşi transmită viaţa din lipsă de ocupaţie:

 

 

Sursa şi foto: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

O companie suedeză de taxi le oferă pasagerilor psihoterapie gratuită pe bancheta din spate

Copaci plantaţi şi idei adunate pentru o carte ce va fi citită în anul 2114

Cele mai “inteligente” oraşe din lume


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger