Un film despre viața oamenilor care au același nume ca Hitler

0

Un nou documentar al regizorului Matt Ogens, Meet the Hitlers, face portretele persoanelor care împart același nume cu cel mai mare dușman al omenirii, scrie FastCoCreate. Unii sunt oameni obișnuiți care au primit întâmplător numele de Hitler sau unul care se pronunță la fel, alții sunt bigoți care l-au ales cu un scop clar.

 

 

Ideea pentru documentar i-a venit lui Matt Ogens acum șase ani, când o prietenă de-a lui s-a măritat cu cineva pe care-l chema Hitler. S-a gândit că poate sunt și alți oameni nevoiți să treacă prin viață purtând acest nume și s-a hotărât să-i caute și să afle de ce l-au păstrat și cum e viața lor. “Inițial, m-am gândit că va fi un film excentric despre șase oameni care s-a întâmplat să poarte numele Hitler, apoi, după ce am făcut cercetarea, m-am gândit că ar fi interesant pentru oameni să experimenteze numele în câteva moduri diferite”, spune regizorul. Filmul prezintă oameni care au numele mic sau de familie Hitler, alții care și-au botezat copilul intenționat Adolf Hitler, un jurnalist aflat în căutarea unui interviu cu rudele încă în viață ale conducătorului nazist și pe Jim Riswold, un adevertiser artist care a gândit un proiect centrat pe absurditatea lui Hitler, pe care o tratează satiric.

 

Meet The Hitlers / Trailer from The Name Project on Vimeo.

 

Subiecții au fost greu de găsit, spune Ogens. “Mulți dintre oamenii care poartă acest nume nu se trec în cartea de telefon pentru că, de-a lungul anilor, oamenii i-au deranjat și nu vor să vorbească. Li se fac farse la telefon. Așa că atunci când sunam, credeau că e vorba de o altă farsă. Am fost atenți să le spunem că nu vrem decât punctul lor de vedere, că nu există nicio prejudecată”. Ogens a căutat să afle dacă acești oameni se simt în siguranță și sunt încrezători, dacă au avut probleme la școală, cu prietenii sau la job și a aflat că unii erau mai afectați de nume decât alții. Documentarul poate fi comandat online, de aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger