Un filantrop american ascunde bani prin San Francisco şi îi îndeamnă pe oameni să-i caute

0

Potrivit presei locale, “un magnat al industriei imobiliare care doreşte să-şi păstreze anonimatul” a găsit o cale neobişnuită de a-şi ajuta comunitatea: acesta a început să ascunsă prin San Francisco diverse sume de bani, îndemnându-i pe locuitori să-i caute şi oferindu-le prin intermediul contului său de Twitter diferite indicii. Publicaţia The Bold Italic a primit un mesaj de la filantropul nonconformist în care acesta spune că va continua să doneze bani pe această cale pe termen nedefinit, fără a căuta vreun câştig economic. Ce intenţionează el (sau ea) să facă este un experiment social.

 

hidden-cash3-550x846

 

Contul de Twitter @Hidden Cash al donatorului anonim are deja peste 40.000 de followeri care urmăresc indiciile oferite periodic despre sumele de bani ascunse aleatoriu prin oraş. Unii dintre utilizatori îl felicită pe filantrop pentru iniţiativă, alţii postează fotografii cu plicurile de bani pe care le-au găsit prin San Francisco. @Hidden Cash a lansat, de asemenea, sugestia că această iniţiativă se va extinde şi în alte oraşe, următoarea ţintă urmând să fie San Jose.

După cum reiese dintr-un mesaj de pe Twitter, aceasta nu este o misiune caritabilă. “Susţinem, de asemenea, şi multe organizaţii caritabile. Însă asta o facem pentru amuzament,” arată misteriosul magnat. Din câte afirmă publicaţia sus menţionată, filantropul a câştigat foarte mulţi bani din afaceri imobiliare şi a decis să doneze sub această formă o parte din ei, către comunitate. “În ultimii ani, am făcut milioane de dolari, mai mult decât mi-aş fi imaginat vreodată. Şi cu toate astea, mulţi dintre prietenii mei şi din cei care lucrează pentru mine nu-şi pot permite să-şi cumpere o casă modestă. Şi lucrul ăsta m-a pus pe gânduri. Sunt hotărât(ă) să donez o parte din banii pe care îi obţin în moduri cât mai creative şi mai distractive, pe lângă donaţiile pe care le fac spre organizaţii caritabile,” arată scrisoarea trimisă de milionarul american către The Bold Italic. “Ideea mai mare din spatele acestui experiment este să returnez  ceva, atât financiar, cât şi printr-o provocare distractivă, comunităţii unde m-am îmbogăţit,” mai arată filantropul excentric.

Din păcate, nu credem că prea curând modeul lui va fi urmat şi în oraşele noastre, astfel încât nu putem decât inventa între noi mici vânători de comori cu bancnote de câte un leu sau zece lei.

 


ABC US News | ABC International News

 

Sursa: OddityCentral

Puteţi citi şi:

Dăm sau nu bani la cerşetori?

O milionară chineză s-a angajat măturătoare pentru a da un exemplu copiilor ei


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger