Un festival danez va colecta urina participanţilor pentru a o recicla în… bere

0

Organizatorii festivalului danez Roskilde Festival au pus la cale un plan cel puţin interesant, care are drept scop să transforme urina participanţilor la eveniment în bere, scrie Ice News. Iniţiativa a primit numele “From Piss to Pilsner”.

 

 

Festivalul danez atrage anual sute de mii de iubitori de muzică din toată lumea, iar participanţii care ajung la el anul acesta vor avea posibilitatea să contribuie la a asigura continuitatea evenimentului. O echipă de specialişti va coordona procesul care presupune reciclarea urinei care se va strânge la această ediţie a festivalului prin folosirea ei ca fertilizator pentru o cultură de orz şi malţ. Recolta dată de terenul astfel cultivat (şi fertilizat) va fi folosită pentru producţia de bere pentru viitoarele ediţii ale festivalului.

Proiectul de “beercycling” (reciclare a berii) a fost conceput de organizatorii Roskilde Festival şi de Danish Agriculture and Food Council (DAFC) – consiliul danez pentru agricultură şi hrană. Directorul de comunicare al acestui consiliu, Leif Nielsen, a explicat că totul a pornit de la dorinţa de abordare diferită a problemei deşeurilor: cantitatea foarte mare de urină produsă în timpul festivalului afectează sistemul de canalizare şi mediul în Roskilde. Proiectul îşi propune să colecteze şi să recicleze între 100.000 şi 250.000 de litri de urină pe durata festivalului, iar berea care va fi produsă ca urmare a proiectului va ajunge la publicul ce va veni la ediţia din anul 2017 a festivalului.

 

Sursa şi foto: Ice News

 

Puteţi citi şi:

Bere obţinută din reciclarea apei menajere şi a urinei


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger