Un fermier chinez şi-a construit singur braţe bionice

0

Sun Jiffa, un fermier din China, şi-a pierdut braţele în urma unui incident (o încărcătură explozivă pentru pescuit a detonat mai repede decât anticipase el); cum nu şi-a putut permite costurile unor proteze realizate de specialişti, omul s-a apucat şi şi-a construit singur braţele bionice, iar acum aceasta a devenit afacerea din care îşi întreţine familia.

Iniţial, Sun Jiffa a ales un set mai ieftin de braţe, cumpărate, dar nu a fost mulţumit de ele. Aşa s-a gândit să îşi facă singur protezele. După ce a reuşit să îşi înlocuiască braţele de care nu era mulţumit cu cele făcute de el, a început să creeze proteze şi pentru alţii şi să le vândă cu un preţ rezonabil – sub 500 de dolari. Astfel, oamenii care nu dispun de resurse financiare însemnate pot să nu mai aleagă proteze de calitate inferioară, ci îşi permit proteze funcţionale, la fel de bune precum cele care costă de zece ori mai mult. Până în prezent, Sun Jiffa a vândut aproximativ 1.000 de braţe bionice.

Deşi protezele arată rudimentar faţă de cele profesionale, ele sunt perfect şi complet funcţionale, după cum puteţi observa şi în materialul video de mai jos. Cel care le poartă poate performa munci de orice fel, de la muncă manuală la activităţi mecanice, de precizie (cum ar fi chiar în cazul lui Sun construirea altor braţe bionice). Mecanismul care face braţele funcţionale este simplu, iar estetica poate fi trecută cu vederea, în condiţiile în care important este să ai mâini pe care să le poţi utiliza. Sun Jiffa are acum o adevărată afacere din construcţia de braţe bionice, a devenit o celebritate locală şi a ajuns şi în atenţia presei internaţionale.

Sursa, foto, video: Geek, YouTube


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger