Un fel de ghid de week-end

1

compass

“Iubite cetitorule, multe prostii ăi fi citit de când eşti. Ceteşte, rogu-te, şi ceste şi unde-i vedè că nu-ţi vin la socoteală, iè pana în mână şi dă şi tu altceva mai bun la ivală, căci eu atâta m-am priceput şi atâta am făcut”.

Introducerea e de la Creangă, recomandările de week-end de la noi:

Citeşte puţin din Eminescu, căci,  pe 15 ianuarie, s-au împlinit 160 de ani de la naşterea “poetului nepereche”. Şi îţi recomandăm să treci peste interpretări precum cea de aici, specifică şcolii tradiţionale româneşti: “Fuziunea dintre natură şi dragoste este perfectă în opera lui Eminescu. Suavitatea, candoarea iubirii ,speranţele pe care le deşteaptă sunt stimulate de o ambianţă în care accentele melancolice, destul de rare, sunt copleşite de atmosfera în general optimistă, declanşatoare de vitalitate. Arborele preferat de poet pentru aroma penetrantă, îmbătătoare a florilor, este teiul”. Totuşi, dragoste şi natură vă dorim şi noi.

Petrece cîteva ore agreabile la Tîrgul de produse tradiţionale şi ecologice specifice zonei Maramureş. E organizat în zilele de 16-17 ianuarie la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. “De la tanti Reghina iei straie populare, dar nu poţi ignora nici măştile lui nea Vasile. Şi de se spune că iarna a trecut, nu te-ncrede şi cercetează şi cergile Mariei şi Iuliei. Asta dacă ai răbdare şi mirosul de afinată, plăcinte şi toate bunătăţile pămîntului din carne, lapte şi legume nu-ţi schimbă priorităţile”, spun organizatorii.

Priveşte ultimul film al lui Michael Moore, care poate fi urmărit începând cu 15 ianuarie pe marile ecrane. În stilul iconoclast care l-a consacrat, Moore explorează în “Capitalismul: o poveste de dragoste” impactul dezastruos al dominaţiei corporaţiilor asupra vieţii de zi cu zi a americanilor şi, implicit, asupra restului lumii. (M.Ch)

Poza: Flickr – Clairerikalena

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger