Un emigrant român care a lucrat în agricultură face grevea foamei în Franța

0

Un muncitor român emigrat cu acte în regulă în Franța și angajat în agricultură în regiunea Havre, prin intermediul unei agenții de recrutare din România, afirmă că a fost victima angajatorului său, potrivit portalului francez 76actu.fr, caz adus în atenție de Hotnews.ro. Sorin Mugurel, în vârstă de 41 de ani, susține că i-au fost încălcate drepturile de muncă și că ar fi fost lovit de angajatorul său. Bărbatul are și dovezi medicale în acest sens. Pentru că nu a obținut o rezolvare legală în urma dosarului de plângere pe care l-a depus, românul a decis să facă greva foamei zi și noapte, începând cu 19 noiembrie, pe o bancă din fața subprefecturii din Havre.

 

 

Sorin Mugurel are permis de ședere în Franța până în 2020 și a fost recrutat pentru munci agricole în regiunea mai sus amintită în 2008. El spune că lucra uneori și 319 ore pe lună. La un moment dat, și-ar fi luat un concediu de 15 zile pentru a merge în România, concediu care ar fi trebuit să i se plătescă. La întoarcere, însă, angajatorul l-ar fi pus să semneze niște acte care ar fi reprezentat demisia lui sau încetarea contractului de muncă. Pentru că românul a refuzat să semneze documentele, angajatorul său l-ar fi lovit. Bărbatul spune că leziunile pe care le-ar fi suferit au fost constatate de un medic local.

Postul de jandarmerie până la care ar fi străbătut 10 kilometri pentru că nu cunoștea zona l-a trimis să depună o plângere în apropierea comunei unde lucra, însă aceasta i-a fost refuzată deși fusese convocat și angajatorul lui. Sorin Mugurel mai spune că a fost plătit în numerar și că a văzut și alți compatrioți muncind la negru. Acum încearcă să-și recupereze dosarul de la primul avocat care trebuia să-l apere pentru a-l pasa altuia care a fost de acord să-i preia cazul. „Trebuie să încteze cu toate astea”, a spus angajatorul bărbatului, contactat de 76actu, negând acuzațiile aduse împotriva sa. „Nu știu ce vrea de la mine”.

 

Puteți citi și:

Înapoi în timp: Mâncare ieftină și imigranți ilegali


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger