Un elev a fost pedepsit pentru că şi-a împărţit mâncarea cu un coleg

0

Kyle Bradford, un elev de clasa a VIII-a de la Şcoala Elementară Weaverville din California, a împărţit un burrito cu pui cu un coleg flămând căruia nu i-a plăcut sandvişul cu brânză pe care-l primise de la cantină, scrie Huffington Post. Asta i-a atras însă detenţia, pentru că regulile postate pe site-ul şcolii le impun elevilor să-şi păstreze toată mâncarea pentru ei – “NO SHARING (NU ÎMPĂRŢIŢI)”.

 

Ordinul de detenţie: “Kyle a aşteptat la rând şi a primit porţia de prânz, apoi, stând la masă, i-a oferit-o altui elev. Politica interzice împărţitul de mâncare, iar el era conştient de ea.”

 

“Mi s-a părut că nu putea obţine un prânz normal, aşa că am vrut să i-l dau pe-al meu pentru că nu mi-era aşa foame şi ar fi ajuns la gunoi dacă nu l-aş fi mâncat,” a spus băiatul de 13 ani pentru publicaţia locală KRCR-TV. Districtul le interzice însă elevilor să-şi împartă mâncarea pentru a evita expunerea celor cu alergii la alimente periculoase. “Bineîneţeles că am lua în considerare dacă unii elevi sunt îngrijoraţi că alţii nu au suficientă mâncare,” a spus un oficial al Trinity Alps Unified School District, Tom Barnett, “dar din motive de siguranţă şi responsabilitate, nu le putem permite elevilor să-şi împartă efectiv mâncarea.”

Mama băiatului, Sandy Bradford, crede că fiul ei a făcut ce trebuia şi că şcoala nu este în măsură să-l disciplineze pentru bune maniere. “Fără doar şi poate,” a spus ea, “şcoala îi poate învăţa [pe copii]matematică şi aritmetică şi educaţie fizică, dar când vine vorba de morală şi maniere şi compasiune, cred că acestea trebuie să înceapă de acasă, cu părintele.” Kyle Bradford a spus că îşi va împărţi cu siguranţă mâncarea cu un coleg în nevoie şi pe viitor.

 

Puteţi citi şi:

“Legea Cenuşăresei” îi pedepseşte cu închisoarea pe părinţii care nu oferă destulă afecţiune copiilor

Un tânăr chinez îşi dă părinţii în judecată pentru că nu mai vor să-l întreţină

Doi părinţi chinezi şi-au dat fiul în judecată pentru a-l obliga să se angajeze şi să se mute de acasă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger