Un drum de 200 km prin Amazon periclitează triburile izolate din Peru

0

Un nou conflict izbucnește în Amazon, unde ecologiștii se opun construirii unui drum prin pădurea tropicală ce ar pune în pericol viitorul triburilor izolate de lume. Drumul de 200 de kilometri ar trece prin parcul național Alto Purus, conectând o zonă îndepărtată cu lumea “de afară”, dar expunând zona cea mai bogată biologic din Amazon la tăieri ilegale, activități miniere și trafic de droguri.

Opozanții proiectului se tem că drumul va periclita existența triburilor indigene precum Mascho-Piro. Primele fotografii cu membrii tribului au făcut înconjurul lumii în urmă cu câteva luni. Majoritatea populațiilor indigene se unesc împotriva construirii drumului care ar fi paralel cu granița cu Brazilia, legând orașele Puerto Esperanza și Inapari. Conservaționiștii susțin că ar cauza daune iremediabile mediului și oamenilor locului.

Dar, drumul este susținut de oameni de rase diferite care s-au așezat în acele locuri și care se plâng că Alto Purus nu este accesibil decât cu avionul, făcând ca hrana și combustibilul să fie foarte scumpe. Aceștia reprezintă o cincime din populație.

Campania pentru construcția drumului a fost demarată de italianul Miguel Piovesan, care spune că triburile sunt ținute izolate și li se iau șansele la dezvoltare. El este contrazis de organizații internaționale precum Survival International și WWF, care se ]mpotrivesc construcției drumului.

Sura: The Guardian


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger