Un donator de spermă este tatăl a sute de copii

0

Proprietarul unei firme de fertilizare in vitro din Marea Britanie, unde au fost concepuți 1500 de copii, s-ar părea că este tatăl unui număr-record de copii. Dacă până nu demult se credea că acest centru colaborează cu un număr de donatori selectați, de curând s-a descoperit că în jur de 600 de copii ar putea fi născuți din contribuția deținătorului clinicii.

 

O astfel de practică este interzisă datorită faptului că folosirea aceleiași sperme pentru conceperea mai multor copii, pentru a preveni eventualele relații incestuoase. În acest moment, un bărbat poate dona spermă pentru cel mult zece familii, în Marea Britanie născându-se anual circa 2000 de copii prin donarea de spermă, ovule sau embrioni.

În cadrul anchetei care a scos la iveală faptul că proprietarul clinicii încălca legea au fost făcute teste ADN pentru 20 de copii concepuți în acest centru între 1943 și 1962, descoperindu-se că două treimi dintre ei erau copiii medicului. Prognozele anchetatorilor au arătat că 600 dintre copiii născuți în urma fertilizărilor din centrul britanic ar putea avea același tată.

 

Sursa: The Telegraph

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger