Un documentar de mediu de acum 37 de ani, restaurat complet, în premieră mondială la Pelicam

0

La Fête Sauvage, unul dintre cele mai celebre filme de mediu, apărut în 1976, poate fi văzut la Tulcea. Varianta recondiționată a documentarului, care nu mai era în stare de vizionare, poate fi admirată în premieră mondială la Tulcea, în deschiderea Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni. Filmul va fi relansat în Franța și în alte țări după 18 iunie.

 

la_fete_sauvage_1

La 37 de ani de la apariție, filmul este, în continuare, în top 10 al celor mai de succes filme de gen din Franța. La Fête Sauvage a revoluționat industria filmului documentar, prin frumusețea care îl deosebește de orice alt film despre animale. El a fost realizat de Frédéric Rossif și coprodus de legenda westernului, regizorul Sergio Leone, muzica fiind semnată de celebrul compozitor Vangelis, precursorul muzicii electronice.

La Fête Sauvage este un film poetic care pune în lumină legătura secretă și profundă între om și lumea animală și care a fost filmat în patru colțuri de lume. “Dacă animalele ar dispărea acum, ar fi un dezastru ecologic, dar va fi încă un dezastru, și mai grav, un dezastru cultural: copilul care nu va mai vedea animalele va fi un copil condamnat la tăcere în visele sale pentru restul zilelor”, sunt cuvintele regizorului Frédéric Rossif.

Publicul larg va putea redescoperi filmul într-o versiune restaurată în totalitate, la o calitate optimă. La Fête Sauvage în varianta refăcută va fi proiectat, pentru prima oară, la Tulcea, prin amabilitatea lui Yves Rescalat, fondatorul edițiilor Zoroastre, a cărui misiune principală este de a reda viața capodoperelor uitate ale cinematografiei de artă. Echipa de restaurare a căutat prin toată lumea, timp de șase luni elementele de origine ale filmului, printre care negativele de 16 mm.

La Fête Sauvage va fi primul film proiectat la cea de-a treia ediție a Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni și va fi urmat de peste 30 de filme de mediu în premieră națională, semnate de regizori premiați.

Puteți citi și:

VIDEO 10 filme de văzut la Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni

130 de persoane vulnerabile angajate la Ateliere fără Frontiere în 5 ani

Festivalul de Film de Mediu Pelicam: Cum să crești hrana în orașe, dar și cum să eviți risipa

Ateliere de creație și de filme verzi la Pelicam


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger