Un director de şcoală a raportat poliţiei un fost elev, blogger, care critica şcoala

0

Un tânăr de 19 ani, Kinnan Zaloom (Marea Britanie) – foto jos, autor al unui blog, a fost raportat poliţiei de către directorul şcolii pe care o criticase pe blogul său; acesta, totodată, a telefonat universităţii la care tânărul îşi depusese dosarul, “avertizând” conducerea instituţiei despre “comportamentul” acestuia.

 

 

Tânărul a criticat, pe blogul The Hampstead Trash, modul în care şcoala (Hampstead School, Westbere Road – la care a studiat şi el) este administrată şi, din acest motiv, i s-a spus să nu mai pună niciodată piciorul în această instituţie. Criticile se refereau la modul în care conducerea şcolii investea bani în materiale promoţionale, dar nu în dotarea instituţiei cu instrumente muzicale sau echipament sportiv, la faptul că elevii nu erau ascultaţi (nu le era luată în considerare viziunea asupra şcolii) şi la faptul că şcoala nu reuşea să obţină rezultate mai bune la examenele naţionale. Zaloom a pornit blogul în luna februarie şi a scris o serie de articole care criticau conducerea şcolii. Directorul instituţiei, Jacques Szemalikowski, a raportat poliţiei blogul şi pe autorul său, motivând că se temea că tânărul devenea „anarhist”. Mai mult, directorul şcolii a telefonat Universităţii Glasgow, unde tânărul spera să urmeze studiile superioase, pentru a „avertiza” asupra conţinutului blogului acestuia. Totodată, accesul la blogul lui Zaloom a fost blocat de pe calculatoarele şcolii.

Blogul pornit de Zaloom nu mai este scris de el, deoarece el a terminat şcoala, dar este continuat de altcineva – deocamdată, anonim. Zaloom a declarat că, pe când se apropia absolvirea pentru el şi încă scria blogul, a fost chemat în biroul directorului şi avertizat ca, după absolvire, să nu mai pună piciorul în perimetrul şcolii, ori va avea de-a face cu poliţia. Într-unul din articolele sale, Zaloom a comparat conducerea şi personalul şcolii cu personajele din „Ferma animalelor” de George Orwell. Tânărul nu a putut să îşi ridice foaia matricolă necesară cu notele de la examenul final pentru a intra la Universitatea Glasgow, dar va studia, totuşi, la Universitatea Portsmouth – specializarea matematică. În timpul şcolii, tânărul a fost co-fondator al unei echipe de dezbateri. El a comparat „tratamentul” la care a fost supus cu cel aplicat în Orientul Mijlociu celor care luptă pentru libertatea presei. „Desigur, nu la aceeaşi scară, injustiţia este mult mai mică, în cazul meu, ştiu asta. Dar familia mea este din Iordania şi ştiu cum stau lucrurile acolo, ziarele nu sunt lăsate să scrie ce vor, toată lumea este controlată şi acum văd că asta se întâmplă şi aici”, a declarat tânărul.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Camden New Journal


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger