Un cuplu de oameni ai străzii ţine curat un parc din Brooklyn, New York

0

Chiar dacă nu mai o casă a lor unde să trăiască şi vieţuiesc pe străzi, Chris (57 de ani) şi Tammy (54 de ani) fac tot ce pot pentru oraşul unde se află: îşi duc traiul într-un părculeţ pe care îl curăţă şi îl menţin mai frumos şi mai sigur decât o face administraţia locală.

Cei doi sunt din Pennsylvania, dar au ajuns în Brooklyn, New York, după ce au trecut prin multe greutăţi şi au rămas pe străzi. “Sunt un om fără adăpost şi la fel este şi soţia mea. Ceea ce facem noi este să curăţăm parcul. Ne place să îl păstrăm curat”, a declarat Chris pentru Pix11 News.

“Tot timpul când îi văd fie mătură, fie adună gunoiul de pe jos, ca parcul să fie curat pentru toată lumea, nu doar pentru ei”, spune o localnică din zonă, citată de NY Post. Însă cei doi nu fac doar curăţenie în sensul strângerii gunoiului: au “alungat” din parc şi traficanţi de droguri. “Fac mai multe pentru parc decât face administraţia locală”, accentuează localnica.

Oamenii spun că acum se simt mai în siguranţă în parcul din apropierea locuinţelor lor, datorită muncii depuse de cei doi soţi fără casă. “În ultimii doi ani, se vindeau aici droguri, peste tot. Copiii erau speriaţi. Acum, e singurul parc în care mergem”, spune un alt localnic. Cei doi îngrijitori neoficiali ai parcului l-au botezat “Paradise Park” şi au trasat un set de reguli de respectat pentru siguranţa locului, pe care le urmăresc zi de zi.

Însă amândoi admit că viaţa nu e uşoară când dormi pe o bancă şi când vrei să ţii la distanţă traficanţii de droguri sau de sex. “Nu ştii niciodată dacă vreunul nu vine să te bată. Ori să te înjunghie sau să te împuşte”, spune Tammy. Cei doi soţi primesc de mâncare de la oamenii din zonă, se spală la un centru de dezintoxicare din apropiere şi, când au nevoie de baie, se duc la băile unei spălătorii sau benzinării din zonă.

Surse şi foto: Pix11, OC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger