Un cuplu chinez a adoptat, în 26 de ani, peste 40 de copii orfani cu dizabilităţi

0

În 1989, un cuplu tânăr de chinezi din satul Zhuangxi, provincia chineză Shanxi, a găsit un copil abandonat şi a decis să îl adopte şi să îl crească. De atunci, Chen Tianwen şi soţia lui, Guo Gairan, au devenit îngerii păzitori ai copiilor pe care nu îi mai dorea nimeni.

 

 

Cum la vremea respectivă nu existau instituţii dedicate îngrijirii copiilor cu dizabilităţi, autoritatea locală a tot trimis astfel de copii celor doi, pentru a-i adopta. Ei nu au refuzat niciodată. Acum, ajunşi la vârsta de 60 de ani, cei doi spun că au avut grijă, în ultimii 26 de ani, de peste 40 de copii orfani, cu dizabilităţi, pe lângă cei trei copii ai lor. Pe măsură ce numărul copiilor avuţi în grijă creştea, Guo a decis să renunţe la locul ei de muncă (la o fabrică din zonă) pentru a se dedica în întregime micuţilor. Pentru a avea o sursă de venit, s-a întors la agricultură.

 

 

Povestea lor a ajuns destul de repede şi la urechile altora. Guvernul local le-a oferit suma de 24 de dolari pe luna, pentru fiecare copil, ca ajutor social. Donaţii mult mai generoase au fost primite din partea multor oameni cu inimi generoase, iar, în timp, şi contribuţia autorităţilor a crescut: acum le oferă 161 de dolari pe lună, pentru fiecare copil. Însă cea mai mare provocare pentru cei doi părinţi a fost mereu atitudinea vecinilor faţă de familia lor neobişnuită. Mulţi nu le-au acceptat opţiunea, i-au ignorat sau, mai rău, nu şi-au lăsat copiii să se joace cu cei orfani, adoptaţi de Chen şi Guo.

 

 

Chiar şi fiul lor cel mai, Junwei, s-a adaptat mai greu la stilul de viaţă ales de părinţii săi. Forţaţi de împrejurări, părinţii i-au mărturisit, în cele din urmă, că şi el era adoptat, de fapt. Băiatul a fugit de acasă după această dezvăluire. Cu timpul, familia aparte a fost acceptată în comunitate şi, acum, oamenii îi consideră pe cei doi părinţi “cetăţeni model”. “Se pare că nu suntem nişte idioţi, până la urmă şi ceea ce facem este un lucru bun, dacă am devenit modele”, spune Guo. Cei doi au cumpărat o casă mai încăpătoare, cu ajutorul unor voluntari; cinci dintre copiii aflaţi în grija lor şi-au revenit complet, depăşindu-şi deficienţele.

 

 

Surse şi foto: China DailyShanghaiist, Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

400.000 de kilometri, 10 motociclete: călătoria unui tată care îşi caută, de 18 ani, fiul dispărut

O femeie fără copii din India, mamă pentru copaci

Un nevăzător şi prietenul său fără mâini au plantat 10.000 de copaci în zece ani

Cinci femei vârstnice din China hrănesc zilnic 1.300 de câini fără stăpân


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger