Un cuplu a creat un parc natural lăsând foste terenuri agricole să revină la viață

0

Anil și Pamela Malhotra și-au petrecut ultimii 25 de ani creând ceea ce, după câte se pare, este primul parc natural privat din India. După ce s-au căsătorit în anii ’60 în SUA, cei doi s-au mutat în 1986 în India, de unde era originară familia bărbatului. Văzând în ce stare deplorabilă se afla regiunea în care locuia familia lui Anil, cei doi s-au hotărât să nu mai stea cu mâinile în sân. Așa că au cumpărat terenuri agricole abandonate, pe care nu le mai voia nimeni, și le-au redat naturii.

”Defrișările erau la apogeu, lobby-ul pentru industria lemnului făcea legea, râul era foarte poluat,” povestește bărbatul pentru India Times cum arăta zona în care au decis să se stabilească după ce au ajuns în India. ”Nimănui nu părea să-i pese. Atunci am decis să facem ceva pentru a readuce la viață pădurile Indiei.”

Așa se face că, în 1991, cei doi au cumpărat 22 de hectare într-o regiune muntoasă din Brahmagiri, de la un proprietar care nu mai putea cultiva terenul, deja abandonat. Așa a început transformarea pârloagei în ceea ce azi se numește Save Animals Initiative (SAI) Sanctuary. Cu fiecare suprafață cumpărată, cei doi permiteau pădurii de pe teren să se regereneze, plantând specii specifice zonei pe pământurile secate de agricultura intensivă.

SAI-land.jpg.650x0_q70_crop-smart

În prezent, parcul lor natural se întinde peste 120 de hectare și adăpostește, printre multe alte specii, elefanși, tigri, leoparzi, căprioare, șerpi, păsări. Cercetătorii în științele naturii vin ”acasă” la Anil (care între timp a ajuns la 75 de ani) și la Pamela (64 de ani), pentru a studia sutele de plante de-ale locului. Musafirii sunt invitați să stea în sătucele ecoturistice amenajate de-a lungul timpului și să contribuie la demersul familiei Malhotra de a reda naturii spațiul de respiro.

Mai multe despre acest parc natural puteți afla de pe pagina oficială și din filmul al cărui trailer îl puteți urmări mai jos:

SAI (OFFICIAL TRAILER) from Melissa Lesh on Vimeo.

Sursa: Treehugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger