Un compozitor japonez celebru a plătit pe altcineva să îi scrie muzica, timp de 20 de ani

0

Compozitorul japonez Mamoru Samuragochi, supranumit “Beethoven al Japoniei” (pentru că este surd), cunoscut îndeosebi pentru muzica sa compusă pentru francizele Resident Evil şi Onimusha (jocurile video), a recunoscut că, în ultimii 20 de ani, a plătit un “music ghost writer”, adică un compozitor din umbră, să îi compună partiturile care l-au făcut faimos şi bogat, scrie site-ul Geek.

 

 

Fraudă. Altcineva i-a scris muzica din ultimii 20 de ani, notează Geek, fiind plătit să facă asta, dar meritele să îi revină tot lui Samuragochi. Faimos pentru Hiroshima Symphony No. 1, un tribut muzical adus celor ucişi în atacul cu bombă atomică din 1945, Samuragochi suferea de o boală degenerativă a auzului şi a surzit la vârsta de 35 de ani. Însă „geniul său”, cum l-au numit criticii, a continuat să compună, devenind şi mai cunoscut prin partituri precum cea pentru francizele Resident Evil şi Onimusha, care au milioane de fani în întreaga lume. Samuragochi susţine că deja îşi pierdea auzul în 1999, când compunea muzica pentru Resident Evil – The Director’s Cut (1997) şi că în 2001, când ar fi compus muzica pentru Onimusha: Warlords, era deja surd de-a binelea.

Potrivit presei japoneze citate de Geek, Samuragochi a angajat prima dată pe altcineva să îi compună muzica în 1996, când starea auzului său s-a înrăutăţit. Ulterior, persoana respectivă a rămas compozitorul din umbra lui Samuragochi, care a continuat să se bucure de faimă şi să susţină că este autorul muzicii publicate sub numele său, primind supranumele de „Beethoven al Japoniei” şi fiind considerat un geniu al muzicii. Acum, la 50 de ani, compozitorul a recunoscut frauda; de ce anume, rămâne încă un mister, dar este posibil să aibă legătură cu un documentar realizat anul trecut despre muzica sa şi despre cum Hiroshima Symphony a devenit un simbol naţional. Este posibil, scrie Geek, ca sentimentul de vină să îl fi copleşit pe compozitor. Numele autorului din umbră nu a fost deocamdată dezvăluit.

 

Sursa şi foto: Geek

 

Puteţi citi şi:

Mister în calea înţelegerii virusului HIV, dezlegat de jucătorii de jocuri video

Şase subculturi obscure despre care probabil nu ştiaţi că există

Jocurile video violente ne slăbesc controlul impulsurilor primare


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger