Un club de fotbal din Marea Britanie a devenit complet vegan

0

Clubul de fotbal Forest Green Rovers din Marea Britanie a devenit complet vegan, servind inclusiv fanilor săi hrană vegană, pe stadion, la meciurile echipei. Hrana fotbaliştilor, dar şi cea vândută pe stadion, este în întregime bazată pe plante. Scopul acestui gest, spun reprezentanţii echipei, este de a ajuta mediul, dar şi de a salva animalele şi a încuraja un stil de viaţă sănătos.

Anunţul clubului de fotbal britanic vine la scurt timp după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un studiu care arată că mezelurile şi carnea procesată au potenţial cancerigen. Echipa Forest Green Rovers este lider în divizia a cincea, în care evoluează, în Marea Britanie. Potrivit CNN, iniţiativa clubului este unică în lumea fotbalului: “Este primul club vegan de fotbal din lume”.

În fapt, clubul nu a mai folosit carne pentru mâncarea echipei şi a fanilor din anul 2011, dar acum a renunţat şi la produsele lactate sau cele din peşte. Asta nu înseamnă că meniul nu este gustos, spune patronul clubului, Dale Vince, activist pentru mediu şi un vegan el însuşi. “Avem o misiune, să le facem cunoştinţă şi fanilor noştri cu o lume nouă, o lume cu opţiuni nelimitate de alimentaţie”, spune acesta.

Sursa şi foto: True Activist

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger