Un cleric saudit interzice oamenii de zăpadă pentru că ar fi “anti-islam”

0

Un cleric din Arabia Saudită a stârnit o aprinsă controversă prin emiterea unei decizii religioase care interzice construirea de oameni de zăpadă, consideraţi de către acesta ca fiind “anti-islam”, informează agenţia de presă Reuters.

 

 

Clericul Mohammed Saleh al-Munajjid a primit o întrebare, pe un site religios, care a venit după ce o furtună de zăpadă a lovit nordul ţării. Întrebarea era dacă taţii pot face oameni de zăpadă pentru copiii lor. Răspunsul clericului a fost: “Nu este permisă ridicarea unei statui din zăpadă, nici măcar pentru distracţie şi joacă”. Citând din cărturari musulmani, clericul a susţinut că a ridica un om de zăpadă înseamnă a crea imaginea unei fiinţe, o acţiune considerată un păcat în contextul interpretării stricte a legii islamice în această ţară. În decizia sa, clericul spune că “Dumnezeu le-a lăsat oamenilor libertatea de a face ce doresc, dar să fie vorba de lucruri fără suflet – copaci, vase, fructe, clădiri etc.”. Utilizatori de Twitter care s-au identificat drept arabi au reacţionat imediat la decizia clericului.

“Le este teamă de orice, în credinţa lor”, a scris un astfel de utilizator. Un altul a postat o fotografie cu un bărbat în haine tradiţionale arabe care are la braţ o “mireasă de zăpadă” ce poartă un sutien şi are ruj pe “buze”. “Motivul interdicţiei este frica de răzvrătire”, a scris el. Un altul spune că Arabia Saudită a fost coruptă de două tipuri de oameni: cei care caută fatwa (normă religioasă) pentru tot ce fac în vieţile lor şi clericii care vor să intervină în tot ce fac oamenii cu vieţile lor prin fatwa. Însă decizia clericului în cauză are şi susţinători: “A construi oameni de zăpadă înseamnă să imiţi necredincioşii, promovează erotismul şi desfrâul”, a scris un utilizator al reţelei amintite. Zăpada a acoperit zonele înalte ale provinciei Tabuk de la graniţa Arabiei Saudite cu Iordanul, pentru al treilea an consecutiv.

 

Sursa: Reuters

 

Puteţi citi şi:

Legătura dintre terorism şi braconajul elefanţilor

Prima fatwa emisă împotriva traficului cu viaţă sălbatică


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger