Un cerșetor de 99 de ani își donează toți banii orfelinatelor și bisericilor

0

Dobri Dobrev, un bărbat de 99 de ani care cerșește pe străzile capitalei Bulgariei, a fost supranumit de localnicii din Sofia “sfântul” sau “necunoscutul divin”, scrie Huffington Post, care citează un site dedicat rătăcitorului bulgar. Și asta pentru că, deși le cere oamenilor bani, Dobri nu îi păstrează pentru el, ci îi donează pe toți instituțiilor care-i sunt cele mai dragi: orfelinatele și bisericile.

 

 

Bărbatul locuiește la 24 de kilometri de Sofia, distanță pe care obișnuia mai demult s-o parcurgă pe jos. Acum merge cu autobuzul și cerșește zilnic pe străzile capitalei Bulgariei. Trăiește dintr-o pensie de 100 de dolari și își donează toți banii obținuți din cerșit, finanțând biserici și plătind facturile orfelinatelor. Cea mai mare donație pe care a făcut-o până acum a fost de 24.000 de dolari, către Catedrala Alexander Nevsky din Sofia.

 

 

Un user al platformei sociale Reddit, Nullvoid123, care s-ar fi întâlnit de mai multe ori cu cerșetorul bulgar, spune că Dobri Dobrev ar fi făcut mai demult “un lucru rău” pe care vrea să-l repare acum ajutându-i pe alții. “Bunăvoința este dreaptă și adevărată. Tot ce conține ea e bun”, spune el în filmul “Mite”, produs în anul 2000. “Nu trebuie să mințim, să furăm sau să facem adulter. Trebuie să ne iubim unii pe alții așa cum ne iubește Dumnezeu.”

 

 

Puteți accesa și:

VIDEO Cum viața unui om al străzii a fost schimbată de o pagină de Facebook

VIDEO În 12 ani, un bucătar a oferit oamenilor străzii 1,5 milioane de porţii de mâncare

O tânără a strâns 3.600 de euro în 24 de ore pentru a-l trimite pe un om al străzii acasă, în Jamaica

VIDEO Un bărbat îi serbează ziua de naştere unei femei fără adăpost

Un poliţist din New York i-a cumpărat ghete unui om al străzii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger