Un CEO a refuzat un bonus de 2,2 milioane de dolari pentru că nu îl merita

0

În contextul în care televizoarele din România zumzăie neîncetat telenovela corupţiei, de la cele mai mărunte, la cele mai înalte niveluri, decizia unui afacerist de a refuza un bonus generos, pe motivul că nu i se cuvine, pare mai degrabă desprinsă dintr-un basm contemporan cu morală. Cu toate astea, Richard Handler există, iar de curând a ajuns pe prima pagină a ziarelor pentru un gest de normalitate, dar care, într-o lume strâmbă, pare o ciudăţenie.

 

0

 

Handler este unul din numele de top de pe Wall Street, fiind CEO-ul băncii de investiţii Jefferies, care a întâmpinat dificultăţi economice majore în 2014, când profitul a scăzut cu 25%. Mai mult, anul trecut banca a atras atenţia presei în urma unor afirmaţii potrivit cărora angajaţii Jeffries sunt consumatori serioşi de droguri. Handler a fost unul dintre angajaţii care a acceptat de bunăvoie să facă testul anti-drog, declarând că banca este cât se poate de “curată.” Cu toate acestea, loviturile de imagine au dus la o scădere de 21% a acţiunilor pentru compania care deţine banca.

Pe tot acest fundal complicat, Richard Handler a refuzat săptămâna aceasta un bonus de 2,2 milioane de dolari la care era îndreptăţit, spunând că nu îl merită. În ultimele luni, este al doilea astfel de exemplu, după ce Richard Folley, CEO al Plum Creek Timber Co, un fond de investiţii imobiliare, a refuzat la rândul lui o recompensă de 2 milioane de dolari, spunând că nu ar fi fost echitabil s-o primească.

Chiar dacă gesturile celor doi sunt lăudabile, nu ar trebui cu siguranţă să le plângem de milă marilor jucători de pe Wall Street. Anul trecut, de pildă, Handler a încasat 45 de milioane de dolari, de două ori mai mult decât CEO-ul Lloyd Blankfein de la Goldman Sachs. Un minus de 2,2 milioane de dolari nu e tocmai o mare pierdere, însă aduce în discuţie principii etice, lucru deloc neglijabil în jungla economică.

Sursa: Fortune

Puteţi citi şi:

Milionarul excentric care a trăit cu 500 de dolari pe lună

VIDEO Milionarul care de 11 ani curăţă străzile oraşului unde locuieşte

Ce au în comun milionarii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger