Un cartier bogat din Londra alungă persoanele fără adăpost cu țepușe din metal

1

Locuitorii unui bloc aflat într-o zonă selectă a Londrei au instalat țepușe din metal pentru a-i ține la distanță pe oamenii străzii, scrie The Guardian. Inițiativa a stârnit valuri de revoltă pe Twitter, utilizatorii rețelei sociale spunând că persoanele fără adăpost sunt tratate astfel ca niște animale dăunătoare, din moment ce asemenea instalații metalice sunt folosite de regulă pentru combaterea porumbeilor.

 

Twitter/Ethical Pioneer 

 

Potrivit publicației britanice, unii localnici din zonă spun că au văzut oameni ai străzii dormind la ușa blocului înainte de instalarea țepușelor, așa că măsura a fost cu siguranță îndreptată împotriva lor. “Am văzut un bărbat fără adăpost dormind acolo acum șase săptămâni”, a spus o locatară a blocului pentru The Telegraph. “Apoi, brusc, acum circa două săptămâni, au fost instalate țepușe. Bănuiesc că pentru a-i împiedia pe oamenii străzii să doarmă acolo.” Un bărbat a fotografiat instalația în drum spre muncă, iar poza lui a fost share-uită de mulți alții pe Twiter, stârnind o revoltă generalizată.

“Aceste țepușe anti-oameni ai străzii sunt similare celor folosite pentru a ține porumbeii la distanță de clădiri”, s-a pronunțat un user al rețelei sociale. “Nevoiașii sunt considerați acum animale dăunătoare.” Alți au postat pe Twitter fotografii cu o instalație asemănătoare dintr-o altă zonă a orașului. Acest fenomen a apărut în contextul în care, în ultimii trei ani, dormitul pe străzi a crescut cu 36% în Anglia și cu 75% în Londra, unde, anul trecut, peste 6.400 de oameni au dormit sub cerul liber. Motivele sunt criza economică și împuținarea locuințelor și a beneficiilor în obținerea unei locuințe.

În alte țări, lucrurile au mers și mai departe. În Statele Unite, mai multe guverne au găsit noi modalități de a incrimina dormitul pe străzi. Una dintre ele este pedepsirea prin lege a persoanelor care se așează sau dorm pe trotuare sau a celor care locuiesc în mașini, în timp ce unele orașe au permis poliției să confiște bunurile oamenilor străzii.

 

Accesați și:

33 de orașe americane interzic oamenilor să ofere hrană celor fără adăpost

VIDEO Un experiment social despre importanţa aparenţelor

Experiment social: Oameni deghizaţi în persoane fără adăpost, ignoraţi de persoanele dragi

Povești impresionante dintre oameni ai străzii și animalele lor de companie

Un bărbat și-a montat în fața casei un frigider, pentru donații de alimente către nevoiași

VIDEO În 12 ani, un bucătar a oferit 1,5 milioane de porţii de mâncare persoanelor fără adăpost

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger