Un canal poluat din Berlin se va transforma în cea mai mare piscină din lume

0

Acum 100 de ani, cine voia să înoate în Berlin putea sări în râul local într-una din cele 30 de băi comunale ale orașului, scrie FastCoExist. Totul s-a schimbat însă când orașul a construit un sistem de canalizare care defulează în râu odată cu fiecare ploaie puternică. Un nou proiect vrea să curețe o secțiune a râului și să o înapoieze spre înot locuitorilor, ceea ce ar crea cea mai mare piscină din lume, de 760 de metri.

 

 

Porțiunea canalului ce urmează să fie transformată a fost închisă traficului naval în ultimul deceniu. Într-unul din capetele lui se află un filtru natural, format din pietriș și plante care absorb poluarea, va purifica apa care se varsă în piscină. O ramificație va trimite apa de canal în altă direcție, iar deasupra structurii va fi construit un pod pentru cicliști și pietoni. Porțiunea de la începutul canalului va fi „renaturalizată” într-un refugiu pentru animalele sălbatice și într-un nou parc.

 

 

Firma de arhitectură Realities United a venit cu ideea încă din anii ’90. Acum încearcă să obțină aprobările necesare de la edili și va urma să finalizeze un studiu de fezabilitate anul viitor. Acesta nu este primul proiect prin care se încearcă recuperarea pentru înot a unei părți a râului din Berlin. În 2004, a fost inaugurată o piscină plutitoare în portul de est al Berlinului. Canalul care va găzdui noul proiect trece prin “Insula Muzeelor” din mijlocul Berlinului, care găzduieşte cinci mari muzee internaţionale. În momentul de faţă, locul este plin de turişti, însă oragnizatorii proiectului speră să aducă un nou suflu în zonă pentru locuitorii din cartierele învecinate.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger