Un canadian a inventat o cremă care şterge tatuajele de pe piele

1

Nu puţine sunt cazurile când cei care îşi fac un tatuaj doresc să îl îndepărteze, după o vreme, dar soluţiile pentru această procedură implică o operaţie cu laser şi posibile cicatrici rămase pe piele. În căutarea unei soluţii mai simple, canadianul Alec Falkenham a inventat o cremă care se pare că poate şterge tatuajele fără a lăsa urme.

 

 

Deocamdată, Alec şi-a testat crema miraculoasă numai pe urechi de porc tatuate; nu e chiar ca şi când ar fi făcut teste pe oameni, dar este o bună analogie de pornire, scrie site-ul Geek. Şi creatorii de tatuaje îşi perfecţionează tehnica exersând pe piele de porc, aşa că alegerea acesteia pentru teste nu este întâmplătoare. Crema acţionează asupra celulelor albe din sânge, care captează, iniţial, la facerea tatuajului, cerneala imprimată de pistolul de tatuaj. Însă chiar şi cu această cremă miraculoasă tatuajul nu dispare imediat: este nevoie de mai multe aplicări şi încă nu s-a găsit un număr fix care să garanteze îndepărtarea completă a tatuajului.

În fapt, acest număr de aplicări variază de la persoană la persoană. Costul tratamentului inventat de Alec ar urma să fie de aproximativ 4,50 dolari pe 10 cm pătraţi de suprafaţă tatuată. Chiar şi aşa, este foarte probabil să fie, în final, mai ieftin decât operaţia cu laser de îndepărtare a tatuajului. Piaţă pentru comercializarea cremei va exista cu siguranţă: multă lume nu este încântată de ideea operaţiei cu laser pentru îndepărtarea tatuajelor, din diverse motive. Crema lui Alec are şi avantajul că nu va lăsa urme pe piele, nu vor rămâne cicatrici. În prezent, inventatorul cremei lucrează cu biroul de inovaţii al Universităţii Dalhousie pentru a scoate produsul pe piaţă, în viitorul foarte apropiat.

 

Sursa: Geek

Foto: Dumpaday

 

Puteţi citi şi:

FOTO Cum arată tatuajele la bătrâneţe

Tatuaje cu henna înlocuiesc părul pierdut de femeile care luptă cu cancerul

VIDEO Angajații unei companii și-au tatuat logo-ul angajatorului pentru o mărire de salariu

Matematica ne arată cum îmbătrânesc tatuajele


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger