Un cal a murit în Italia pentru entertainment

2

Un cal s-a izbit de o stavilă şi a murit în timpul antrenamentelor pentru o cursă faimoasă în jurul unei piaţete istorice din Siena, Italia, îndemnând grupurile care militează pentru drepturile animalelor să ceară suspendarea acestei competiţii. Ministrul italian al turismului, Michela Brambill, a spus că va lua în calcul această posibilitate.

Cursa cu pricina, botezată “Palio”, este organizază de două ori în fiecare vară şi pune în scenă rivalitatea dintre două cartiere vecine ale oraşului. Caii aleargă la viteze ameţitoare pe un traseu oval, acoprit cu pământ, loviţi aprig cu biciul de nişte călăreţi costumaţi medieval, şi, din când în când, cad, se izbesc de obstacole apărute în cale sau între ei şi sunt călcaţi în picioare, spre dezaprobarea asociaţiilor care militează pentru drepturile animalelor. Din 1970 încoace, circa 50 de cai au murit în cadrul acestei competiţii. În urma recentului incident, Michela Brambill a spus că a venit vremea ca Palio şi alte astfel de competiţii în care animalele sunt exploatate şi îşi riscă viaţa pentru a oferi entertainemnt să fie analizate atent. Ministrul turismului a adăugat că Palio este anacronică (nepotrivită cu vremurile actuale) şi că nu este de neatins. Următoarea cursă ar urma să aibă loc în august. Să vedem ce se mai întâmplă până atunci.

În consecinţă, Mai e OK ca animalele să-şi rişte vieţile pentru a-i distra pe oameni?

Sursa: Huffington Post

Foto: Flickr/abusx


2 comentarii

  1. Pingback: Poliţia a spart banchetul cu carne de urs al aliaţilor lui Berlusconi

  2. a intreba daca este ok ca animalele sa-si riste viata pentru a distra oamenii implica intr-o oarecare masura faptul ca animalele alea au discernamant si accepta un risc de dragul fanului… atentie la formulare domnilor. corrida nu vi se pare un alt exemplu de primitivism sadic, de distractie medievala cu executii publice ?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger