Un câine trăiește pe muntele Kilimanjaro

0

An de an, mii de alpiniști se aventureaza pe muntele Kilimanjaro, cel mai înalt vârf din Africa, pentru o șansă de a vedea priveliștea de acolo, dar cel puțin un călător s-a hotărât să rămână acolo. Este vorba despre un câine, care pare sănătos și stabilit la 5.895 de metri.

Un grup de alpiniști a văzut câinele solitar când au urcat pe munte, unde temperaturile coboară adesea sub pragul de îngheț și nu sunt surse evidente de hrană. Un turist a făcut o fotografie cu animalul și a arătat-o ghidului Abel Edward care a fost surprins să observe că animalul pare același pe care l-a văzut în urmă cu un deceniu la o tabără la o altitudine mai joasă.

Faptul că trăiește și este sănătos, locuind pe Kilimanjaro de atât timp, este motiv de uimire pentru oamenii muntelui. “Când am văzut poza, nu ne-a venit să credem. E un mister cum a supraviețuit în condiții de îngheț și fără hrană”, spune ghidul.

Experții în animale susțin că supraviețuirea pe termen lung pe muntele Kilimanjaro nu este imposibilă, dar sunt mai degrabă surprinși de alegerea câinelui de a trăi solitar.

Foto: Flickr / choefnagels

Sursa: Treehugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger