Un câine şi-a păzit timp de o săptămână prietenul patruped, până la sosirea ajutoarelor

0

Câinii sunt recunoscuţi pentru loialitatea lor, atât faţă de oameni, cât şi faţă de semenii lor, iar exemplul următor nu face decât să sublinieze acest fapt: Tillie, un golden retriever femelă, şi-a vegheat pentru o săptămână prietena – Phoebe, un basset hound – care căzuse într-o groapă şi nu avea cum să iasă singură din ea.

Tillie şi Phoebe au plecat să exploreze pădurea, dar nu s-au mai întors acasă, lucru care i-a îngrijorat pe proprietarii lor din Vashon Island. Ei au contactat o organizaţie pentru protecţia câinilor din regiune, Vashon Island Pet Protectors (VIPP) şi au postat un anunţ pe Facebook, la cinci zile după dispariţia câinilor. Nu aveau de unde să ştie, la acel moment, că Phoebe căzuse într-o râpă, la mai mulţi kilometri distanţă de casă şi nu putea ieşi singură de acolo.

Cei de la VIPP au aflat, apoi, de la un necunoscut, că un golden retriver care semăna cu Tillie a fost văzut pe proprietatea acestuia şi că părea că încerca să atragă atenţia oamenilor. Câţiva voluntari au mers acolo să vadă despre ce e vorba. “Le căutam de aproape o săptămână, când un fermier ne-a anunţat că a văzut un câine pe proprietatea lui, care l-a abordat timid şi care, când i-a captat atenţia, s-a întors şi s-a îndreptat către râpa aflată tot pe terenul său”, spune Amy Carey, voluntar VIPP, citată de The Dodo.

“Când am ajuns acolo, Tillie m-a văzut, dar nu a venit la mine. Stătea pe marginea râpei, cu capul întins cât de mult putea. Dacă s-ar fi ridicat, poate nu am fi realizat că Phoebe era acolo jos. Tillie nu s-a mişcat de acolo, semn că trebuia să mergem să vedem ce se întâmplă, aşa i-am găsit prietena”, povesteşte mai departe voluntara. Câinii au fost salvaţi şi au ajuns acasă sănătoşi – băuseră apă de ploaie, astfel că nu erau deshidrataţi. În final, toată lumea a răsuflat uşurată, iar prietenia dintre cele două căţeluşe s-a dovedit extrem de norocoasă.

 

Sursa şi foto: The Dodo, TA


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger