Un bucătar care a servit balenă pe cale de dispariție și-ar putea petrece viața după gratii

0

Acum trei ani, un bucătar din Los Angeles, Kiyoshiro Yamamoto, a devenit subiectul unui scandal după ce a servit din carnea unei specii de balenă amenințată cu dispariția (Sei) în restaurantul The Hump. Trei ani mai târziu, compania care deținea restaurantul (acesta a fost închis în urma incidentului), Typhoon Restaurant Inc., și doi dintre bucătarii care au lucrat acolo – Kiyoshiro Yamamoto și Susumu Ueda – au fost puși sub acuzație. Dacă va fi condamnat și va primi sentința maximă, Yamamoto (48 de ani) ar putea petrece 67 de ani după gratii.

Compania-mamă, care a deschis încă un restaurant frecventat fix lângă cel închis, ar putea fi amendată cu 1,2 milioane de dolari. Capetele de acuzare includ comercializarea de carne de balenă sei, implicarea într-un complot de a o importa și vinde și mințirea anchetatorilor federali, scrie Boingboing. Yamamoto și Ueda (de 39 de ani) au comandat carnea de balenă de la Ginichi Ohira, care s-a declarat deja vinovat pentru fărădelege. Ohira primea carnea de balenă în SUA, o trecea pe factură ca fiind carne de ton gras și o trimitea la The Hump.

Documentele prezentate la tribunal arată că, la o comandă, restaurantul i-a plătit lui Ohira mai mult de 15.000 de dolari pentru carnea de balenă. În octombrie 2009, activiștii care apără mamiferele marine s-au dat drept clienți ai restaurantului și au comandat carne de balenă, acțiune pe care au repetat-o în două rânduri. Aflați mai multe pe LA Times.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger