Un brazilian a fost salvat de câinele său dintr-un jaf armat

5

Când Osmar Persisco şi-a luat câine, în urmă cu trei ani, spera să găsească în el cel mai bun prieten al omului. A dat, în schimb, peste un erou care l-a salvat duminica trecută când doi bărbaţi înarmaţi i-au cerut cheile de la camionetă, informează Treehugger.

Abia parcase în faţa unui loc de joacă din Garibaldi, Brazilia, preferat de Max, câinele său, când cei doi hoţi l-au ameninţat cu arma să le dea camioneta. Victima a încercat să-i pună la pământ pe cei doi, dar aceştia au deschis focul, rănindu-l uşor la frunte. Înainte de a apuca să tragă din nou, Max a sărit în ajutorul stăpânului său.

“A văzut sângele şi a devenit furios”, povesteşte Persisco. “A sărit ca o rachetă să-i atace pe hoţi. Unul dintre ei a fugit, dar Max l-a pus la pământ pe celălalt. Pentru a se apăra, hoţul a împuşcat câinele. Max s-a opus atacului şi mi-a salvat viaţa”, spune stăpânul.

Hoţul muşcat a părăsit locul faptei cu mâna goală, dar Max a rămas cu răni serioase de pe urma loialităţii sale, primind îngrijiri la un spital din apropiere.

“A avut două găuri de gloanţe în piept şi alta în piciorul drept din faţă, dar îşi revine. Este un câine foarte puternic şi curajos”, spune veterinarul său.

“Dacă nu aveam câinele cu mine, m-ar fi omorât”, spune brazilianul despre eroul său.

Foto: Flickr / Bala

Citiţi şi:

Tumorile infecţioase canine. Noi rezultate genetice

VIDEO. Rezistenţă spectaculoasă: Un câine a supravieţuit 5 zile pe gheaţă

VIDEO. Un câine dispărut se întoarce acasă după 5 ani

Tags:5 comentarii

    • Ce inteligenta replica! Ideea era fidelitatea cainelui, nu motivul pt care a fost atacat (care, a propos, a fost jaful si nu locul de joaca…).

    • Asadar (luand ca punct de plecare ipoteza ta) daca ai fi sarac lipit pamantului nu ai avea bani sa pleci in concediu unde luat de val bei putin prea mult si te accidentezi calcand stramb pe plaja. Daca ai fi fost orb, nu ai fi vazut barbatul ce-si snopea in bataie consoarta in mijlocul strazii… si nu ai fi intervenit ca ulterior sa-ti iei o bucata de gard pe ceafa. Daca ai fi fost schiop, nu ai fi jucat in echipa scolii de baschet ca ulterior sa ajungi sa joci in NBA de unde pleci in cantonament in cine stie ce localitate, in care sa mergi intr-un bar, unde intalnesti o gasca de tineri, dintre care unul e beat si iti arde o sticla in cap….

      Din pacate nu pot desena pe site… Asta daca ai fi fost prea prost si comparatiile mele sunt prea complicate pentru tine…

  1. Pingback: VIDEO. Teoria evoluției, confirmată de o gorilă care merge în două picioare » Think Outside the Box

  2. Pingback: O americancă a încercat să trimită un câine prin poştă » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger