Un brad de Crăciun poate veni la pachet cu 25.000 de vietăți

0

Expertul în insecte Bjarte Jordal, de la Universitatea din Bergen, Olanda, atrage atenția într-un articol publicat pe site-ul universității că bradul de Crăciun poate găzdui până la 25.000 de vietăți. Mare parte din ele se află în stare de hibernare și se trezesc la viață când simt căldura din sufrageria ornată festiv. Apoi se usucă și mor.

 

brad-craciun

 

Flickr/tamburix

 

Purici de scoarță, capușe, molii sau păianjeni. Acestea sunt doar câteva dintre miile de vietăți care populează bradul de Crăciun. Dacă scuturați pomul pe o bucată de textilă albă, spune profesorul olandez, veți descoperi un număr impresionant de creaturi mici care hibernează pe perioada iernii. Ele își golesc de obicei organismele de lichide și produc unul rece, fiind complet inactive. Când pomul de Crăciun intră însă în contact cu căldura și lumina din sufragerie, creaturile cred că a venit primăvara și se trezesc la viață. Apoi, pentru că nu se pot hrăni cu numărul limitat de plante din majoritatea locuințelor și pentru că acestea din urmă sunt foarte uscate, ele se usucă rapid și mor. Vietățile din brad nu sunt periculoase pentru oameni și mobilă, însă există riscul ca unele persoane care suferă de alergii acute să reacționeze la un număr mare de căpușe găzduite de brad. Mai multe detalii aflați aici.

În aceste condiții, TreeHugger îi sfătuiește pe cei interesați de soarta micilor creaturi să își doteze locuințele cu un umidificator care să țină oaspeții din pom în viață până ajung din nou în natură. Asta dacă aleg să sărbătorească Crăciunul în preajma unui brad natural.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger