Un bio-micro-dispozitiv recent declarat “invenţia anului” ar putea înlocui testările pe animale

0

Muzeul Designului din Londra a ales Best Design of the Year: un cip care propune o alternativă, cu celule umane, la testarea pe animale a medicamentelor sau produselor cosmetice. Invenţia are, în fapt, potenţialul de a elimina complet controversata practică a testării pe animale şi, totodată, de a ajuta la descoperirea mai rapidă a unor tratamente care să salveze vieţi în lumea întreagă.

 

 

Dispozitivul ar putea facilita apariţia noilor terapii mai rapid şi mai ieftin, în viitorul apropiat, un lucru foarte bun pentru pacienţii de oriunde care au nevoie de tratamente inovatoare. Se numeşte “lung-on-a-chip” şi a fost conceput de Institutul Wyss de Bioinginerie din cadrul Universităţii Harvard. Arată destul de simplu, dar, de fapt, conţine celule umane complexe, aranjate într-un mod similar celor care asigură funcţionarea plămânilor. Ba chiar şi respiră, de unde şi denumirea de “plămân pe cip”.

Potenţialul acestor cipuri este imens, spun oamenii de ştiinţă de la Institutul Wyss. Poate fi folosit pentru testarea reacţiilor infecţioase, prin introducerea de bacterii în celule sau pentru a vedea efectele poluării, prin introducerea unor substanţe pe care le respirăm zilnic (acest fapt ar ajuta la determinarea efectelor pe termen scurt şi lung ale poluării asupra sănătăţii umane). Noi medicamente pot fi testate cu ajutorul acestui micro-dispozitiv, la fel şi cosmeticele, fapt care ar pune capăt testării pe animale. Scopul final al oamenilor de ştiinţă de la Institutul Wyss este de a crea astfel de micro-dispozitive care să imite toate organele din corpul uman şi, apoi, să le conecteze între ele.

 

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: True Activist

 

Puteţi citi şi:

Piele umană obţinută cu ajutorul tehnologiei 3D, pentru testarea cosmeticelor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger