Un bibliotecar indian îşi donează, de 35 de ani, toate veniturile către copii săraci sau orfani

1

Kalyanasundaram este supranumit bibliotecarul cu inima de aur. Timp de 35 de ani, cât a lucrat ca bibliotecar, şi-a donat aproape toate câştigurile către orfelinate şi fonduri de binefacere destinate copiilor. Acum, retras din activitate, bibliotecarul îşi donează în întregime pensia celor care, spune el, au mai mare nevoie de bani decât el. Deşi nu are niciun bun material înregistrat pe numele lui, bărbatul se consideră unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

 

 

Bibliotecarul are 73 de ani acum şi locuieşte într-o casă modestă dintr-un sat; a început să îi ajute pe cei săraci şi lipsiţi de resurse de la o vârstă foarte tânără. Când avea un an, şi-a pierdut tatăl, iar mama lui s-a luptat să îl crească singură. La un moment dat, bărbatul a avut intenţii sinucigaşe, demoralizat de faptul că are o voce piţigăiată şi stridentă, însă viaţa i s-a schimbat când a întâlnit un scriitor motivaţional local, care l-a sfătuit să nu îi mai pese de cum sună vocea lui, ci se încerce să îi facă pe alţii să îl vorbească de bine. Kalyanasundaram a luat sfatul în serios şi şi-a dedicat viaţa ajutorării altora. Mărturiseşte că a început să ajute oamenii ca să se simtă fericit.

“Oamenii cred că am început să donez haine şi să îi ajut pe alţii să înveţe, pentru că aş fi avut o cauză publică nobilă, dar eu insist să le spun că motivul a fost cu totul personal. Am trăit într-un sat mic, fără drumuri, autobuze, şcoli sau electricitate, fără măcar un magazin de la care să cumperi chibrituri. Am mers zece kilometri pe jos până la şcoală şi zece înapoi acasă, ceea ce era o experienţă destul de însingurată. Aşa mi-a venit ideea să motivez mai mulţi copii să vină cu mine la şcoală, ca să nu mai fiu singur pe drum”, explică Kalyanasundaram cum a început să îi ajute pe alţii să înveţe ori să aibă cu ce se îmbrăca.

 

 

După ce şi-a încheiat studiile, a început să lucreze ca bibliotecar, dar nu şi-a folosit salariul câştigat pentru a-şi îmbunătăţi stilul de viaţă, ci a donat cea mai mare parte din el organizaţiilor caritabile, mai cu seamă celor care se ocupau de copii orfani ori săraci. Astfel, din 140 de rupii câştigate lunar, îşi oprea 40 de rupii pentru cheltuielile necesare şi dona restul de 100 de rupii. A decis să nu se căsătorească niciodată şi să nu aibă o familie proprie, pentru că asta l-ar fi împiedicat să mai doneze sumele de bani (ar fi trebuit să aibă grijă de familie). Şi-a mai luat şi slujbe cu jumătate de normă, ca să câştige mai mult şi să poată dona mai mult. În timp, salariul i-a crescut, dar şi el a crescut partea donată din ce câştiga, proporţional.

De-a lungul anilor, bibliotecarul a primit numeroase premii şi distincţii, în bani, care au totalizat aproape 300 de milioane de rupii (4,5 milioane de dolari) şi acestea au fost, la rândul lor, donate – el nu a păstrat nimic pentru sine. Când s-a pensionat, a primit o pensie de un milion de rupii (aproximativ 15.000 de dolari), pe care, de asemenea, o donează. Ca să fie sigur că donaţiile ajung unde trebuie, a înfiinţat o organizaţie non-profit, Paalam, care intermediază legăturile între alţi donatori şi beneficiarii direcţi. Pe lângă ajutorul financiar oferit copiilor, organizaţia îi sprijină cu servicii medicale şi de educaţie; totodată, organizează evenimente de donare de sânge, consiliere gratuită, dar şi reabilitare pentru persoane bolnave sau cu deficienţe.

 

Surse, foto şi mai multe detalii: The Better IndiaDNA India, OC

 

Puteţi citi şi:

Un cerşetor de 99 de ani îşi donează toţi banii orfelinatelor şi bisericilor

VIDEO În 12 ani, un bucătar a oferit oamenilor străzii 1,5 milioane de porţii de mâncare

O tânără a strâns 3.600 de euro în 24 de ore pentru a-l trimite pe un om al străzii acasă, în Jamaica

Un cuplu chinez a adoptat, în 26 de ani, peste 40 de copii orfani cu dizabilităţi

O femeie fără copii din India, mamă pentru copaci

Un nevăzător şi prietenul său fără mâini au plantat 10.000 de copaci în zece ani

Cinci femei vârstnice din China hrănesc zilnic 1.300 de câini fără stăpân

Omul care a săpat de unul singur un drum prin munte, pentru satul lui


Un comentariu

  1. Untitlu de kakat. Chiarcredeti ca nu isi pastreazanimicpentru sine? Daca si-ar dona totul ar muri de foame sauar fi alungat pe strazi canu si-ar plati intretinereasi utilitatile. Nu mai inghititi toate gogosile presei.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger