Un bărbat şi-a montat în faţa casei un frigider, pentru donaţii de alimente către nevoiaşi

0

Uneori, nu e nevoie de prea mult pentru a face o faptă bună: nici de fonduri europene, nici de mega-campanii umanitare. O idee simplă îi poate ajuta pe cei din jurul nostru, fără niciun intermediar. Aşa s-a gândit şi un bărbat din Arabia Saudită care doreşte să-şi păstreze anonimatul, chiar şi după ce gestul său a stârnit valuri de admiraţie în reţelele sociale.

 

saudi-arabian-installs-charity-fridge-feed-poor-2

 

Bărbatul a amplasat un frigider în faţa casei sale, pentru ca vecinii să poată lăsa acolo surplusurile de hrană şi pentru ca cei nevoiaşi să nu mai fie astfel nevoiţi să cerşească de mâncare. După câte s-ar părea, sistemul funcţionează de minune, iar oamenii săraci pot veni oricând la frigider, fără a cere permisiunea proprietarului. Povestea acestui act de generozitate a circulat apoi cu viteză, iar Şeicul Mohamad al-Arefe a postat pe contul său de Twitter un mesaj de încurajare: “Mereu am zis că oamenii din Hali sunt generoşi. Un bărbat montează un frigider în faţa casei, pentru resturi de mâncare; un act indirect de caritate pentru cei sărmani,” a comentat Şeicul, potrivit BBC.

În urma acestui mesaj de susţinere, din ce în ce mai multe voci din reţelele sociale încurajează gospodăriile şi moscheele să instaleze alte frigidere, pentru a folosi mai eficient alimentele şi a-i ajuta pe cei care nu-şi pot permite întotdeauna o porţie de mâncare. Unii au propus chiar să folosirea frigiderelor nu doar pentru surplusul de mâncare, ci şi pentru mâncare proaspăt gătită. Cum la finalul lui iunie începe pentru lumea musulmană Ramadanul, timp în care credincioşii vor posti şi vor face acte de caritate, regatul Bahrain a decis ca acest să adopte şi el acest concept, la scară naţională. “Acest gest implică şi factorul alimentar, dar şi dimensiunea spirituală, mai ales în luna sfântă, când oamenii se implică în activităţi de binefacere,” au declarat oficialii de la Bahrain, citaţi de Huffington Post.

Surse: BBC, Huffington Post

 

Puteţi citi şi:

Paradox românesc: Oameni care mor de foame și tomberoane pline cu mâncare

VIDEO Un bărbat mănâncă din gunoaie, pentru a atrage atenţia asupra lipsei de hrană

VIDEO În 12 ani, un bucătar a oferit 1,5 milioane de porţii de mâncare persoanelor fără adăpost


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger