Un barbat s-a ales cu 4 luni de inchisoare dupa ce si-a legat 14 pasari de picior

0

In luna aprilie, autoritatile de pe aeroportul din Los Angeles au intrat la banuiala dupa ce au observat gainat de pasare si pene pe sub mansetele pantalonilor unui calator venit din Vietnam. Dupa o inspectie mai amanuntita, au iesit la iveala 14 pasari cantatoare legate de picioarele barbatului, pe numele sau Sony Dong, evaluate la 1.000 de dolari bucata pe piata neagra. Dong, impreuna cu seful operatiunii, au fost condamnati insa la doar cateva luni de inchisoare.

Agentii vamali din LA pusesera ochii pe Sony Dong inainte de acest incident, scrie Tree Hugger. Cu un an inainte, ei au gasit o geanta nerevendicata cu 13 pasari exotice vii, care ii apartinea lui Dong, si alte 5 care murisera. Asa ca l-au intampinat pe aeroport la urmatorul sau zbor si au descoperit cele 14 pasari cantatoare legate de ambele picioare. Alte 51 de zburatoare dobandite ilegal au fost gasite in locuinta sa, iar autoritatile americane au aflat ca operatiunea de contrabanda era condusa de un alt barbat din California, Duc Le. Cei doi s-au declarat vinovati in fata tribunalului.

Pasarile de contrabanda, care au fost supuse apoi carantinei si mutate in gradini zoologice si aviarii, includeau cateva specii aflate in primejdie si au fost evaluate la 65.000 de dolari pe piata neagra. In contextul afacerilor profitabile cu pasari cantatoare asiatice pe piata din SUA, sentintele primite de cei doi barbati nu ii vor speria prea tare pe ceilalti contrabandisti. Sony Dong s-a ales cu patru luni de inchisoare si cu plata unei amenzi de 4.000 de dolari, in timp ce Duc Le a primit o sentinta ceva mai aspra pentru rolul sau de lider al operatiunii: sase luni de inchisoare si o amenda de 25.000 de dolari.

Chiar daca contrabandistii regurg la metode neobisnuite de importa animale exotice pentru piata neagra, agentii vamali nu pot decat sa le puna bete-n roate. In acest context, Tree Hugger cere sentinte mai dure atat pentru oameni ca Sony Dong, cat si pentru oamenii interesati sa cumpere pasari de contrabanda.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger