Un bărbat renunţă la pantofi timp de un an, pentru a-i ajuta pe copiii nevoiaşi

0

 Richard Hudgins este un frizer din Kentucky care, timp de un an, şi-a propus să nu mai poarte pantofi, indiferent de anotimp şi de oriunde s-ar duce, în scopul unei campanii umanitare. Tânărul vrea să atragă atenţia asupra numărului uriaş de copii săraci din întreaga lume, care nu-şi pot permite o pereche de pantofi, dar şi să strângă bani pentru a-i ajuta pe o parte din aceştia.

 

no-shoes-for-a-year1-550x550

 

Hudgins şi-a început campania umanitară în decembrie şi spune că cea mai grea zi desculţ a fost chiar prima: “După prima oră şi jumătate, eram convins că nu voi fi în stare să fac asta. Mă simţeam umilit, lucru la care nu mă aşteptam,” spune tânărul, pe care l-a motivat însă prima donaţie de cinci dolari primită pe site-ul campaniei.  Până acum, bărbatul a înfruntat cu tălpile goale zăpada, îngheţul şi asfaltul rece, mergând desculţ la muncă, la supermarket sau la sala de sport. Totodată, spune că toleranţa la frig i-a crescut semnificativ, dar că pericolele renunţării la pantofi apar la tot pasul: răni, zgârieturi, bătături, arsuri sau tăieturi, unele dintre ele putând duce la infecţii.

 

 

Frizerul şi-a propus să strângă 25.000 de dolari până la finalul anului, bani pe care intenţionează să-i folosească pentru a cumpăra încălţări copiilor săraci din Kenya. Potrivit unui expert din partea unei organizaţii kenyene, aceşti bani ar ajunge pentru a cumpăra pantofi de bună calitate pentru 800 de copii, mulţi dintre ei neavând pantofi sau împărţind aceleaşi perechi cu alţi colegi de şcoală. În lume, trăiesc în acest moment peste 300 de milioane de copii care nu îşi pot permite încălţări.

Hudgins, care a lansat şi o pagină de Facebook a campaniei, a strâns până acum peste 6.000 de dolari şi numeroase perechi de pantofi nou-nouţi. Cum însă transportul pantofilor până în Kenya ar fi foarte costisitor, pantofii primiţi prin donaţii vor ajunge la copiii nevoiaşi din mai multe regiuni americane.

Oricine poate dona bani acestei cauze, accesând pagina campaniei No Shoes for A Year. 

Sursa: Oddity Central

Puteţi citi şi:

Un poliţist din New York i-a cumpărat ghete unui om al străzii

VIDEO Un bărbat îi serbează ziua de naştere unei femei fără adăpost

O tânără a strâns 3.600 de euro în 23 de ore, pentru a-l trimite pe un om fără adăpost acasă, în Jamaica

Cum a devenit o fată a străzii campioană mondială


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger