Un bărbat orb a fost ajutat prin crowdfunding să-și păstreze câinele care i-a salvat viața

0

Un labrador pe nume Orlando, care a jucat un rol important în ceea ce pompierii au numit un miracol de Sărbători, a devenit cea mai nouă celebritate din New York, scrie The Daily Beast. Marțea trecută, câinele se afla într-o stație de metrou din Harlem împreună cu stăpânul său nevăzător, Cecil Williams, în vârstă de 60 de ani, când acesta din urmă a leșinat. Orlando a încercat să-l tragă pe Williams de pe marginea platformei, dar bărbatul s-a rostogolit pe până a ajuns pe șine. Câinele a sărit după stăpânul său și l-a lins pe față încercând să-l însuflețească, fără succes, apoi s-a așezat între el și trenul care venea spre ei pentru a-l proteja.

 

 

Unul din muncitorii de la metrou i-a strigat lui Williams de două ori să-și pună capul jos, dar bărbatul nevăzător nu a făcut nicio mișcare. Și-a ferit capul abia la a treia strigare, însă numai după ce Orlando a făcut același lucru. Câinele a rămas nemișcat în timp ce trenul a trecut pe deasupra lor. Williams și Orlando au scăpat teferi, bărbatul nevăzător suferind doar o rană la cap și câteva vânătăi. Labradorul-însoțitor, în vârstă de 11 ani, a rămas intact.

Orlando are 77 de ani în lumea canină și urmează să iasă la pensie la sfârșitul lunii și să devină animal de companie. Cecil Williams l-a primit ca însoțitor de la Guiding Eyes for the Blind, o școală pentru câini puși în slujba nevăzătorilor care l-a antrenat pe Orlando timp de trei ani înainte de a ajunge la stăpânul său. Guiding Eyes i-a oferit lui Williams șansa de a-și păstra câinele, cu condiția de a-l hrăni și a avea grijă de el din banii proprii.

Bărbatul de 60 de ani era îngrijorat că nu-și va putea permite asta, având un trai modest, însă după incidentul de la metrou și-a dat seama că nu se poate separa de câine. Un bărbat din Washington D.C., Mark Jacobson, a fost impresionat de poveste și le-a făcut lui Williams și lui Orlando o pagină pe un site-ul de crowdfunding, unde, în momentul de față, donațiile au ajuns la 42.000 de dolari, ținta fiind de 50.000. O altă pagină de pe un alt site de crowdfunding destinată celor doi a adunat peste 70.000 de dolari. “Orlando lucrează de opt ani, are 77 de ani și acum se poate pensiona și deveni animal de companie”, a spus Williams într-o conferință de presă. “Asigurarea lui medicală va fi acoperită pentru tot restul vieții și va avea parte și de alte lucruri.” Aflați mai multe detalii pe The Daily Beast.

Puteți citi și:

După moartea stăpânei, un câine revine zilnic la biserica unde mergea aceasta

Primul câine arheolog al lumii

La liceul american Newton, au fost trimiși câini care să-i consoleze pe apropiații victimelor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger