Un bărbat i-a construit o căsuţă unei femei a străzii şi a stârnit un impact puternic

0

Irene McGhee, cunoscută sub porecla “Smokie”, a ajuns în stradă acum 10 ani, după ce şi-a pierdut soţul şi apoi locuinţa, scrie Aol.com. Femeia mergea des prin cartierul din Los Angeles în care locuieşte Elvis Summers, un bărbat în vârstă de 37 de ani, cerând materiale reciclabile. În timp, cei doi au legat o prietenie neobişnuită. Nu a durat mult până când Summers s-a decis s-o ajute pe Smokie. Mai exat, s-a oferit să-i construiască singur o casă. “E o fiinţă umană, are 60 de ani, e mamă, bunică şi doarme pe pământ”, a spus el unei publicaţii locale. “Pur şi simplu nu e drept”.

 

 

Bărbatul a cumpărat lemn de 500 de dolari, iar o companie locală de construcţii a donat şindrilă pentru acoperiş şi faţadă. Construcţia adăpostului de 1 x 2,5 metri a durat cinci zile. Locuinţa lui Smokie, înălţată pe strada din faţa apartamentului lui Summers, are o fereastră şi este dotată cu rotile rezistente pentru a putea fi mutată dintr-un loc în altul. “Poliţiştii au fost foarte de treabă, mi-au zis că ne susţin atât timp cât o mutăm la fiecare 72 de ore”, a spus bărbatul.

 

 

După ce a construit adăpostul mobil pentru Smokie, Summers a fost rugat şi de alţi oameni ai străzii să le construiască locuinţe. În aceste condiţii, bărbatul a lansat pe GoFundMe o campanie de crowd-funding intitulată “My Tiny House Project L.A.” prin care şi-a atins deja obiectivul de 50.000 de dolari. El vrea să angajeze persoane fără adăpost care să-şi construiască locuinţe cu ajutorul lui şi caută o proprietate deţinută de oraş pe care să le ridice.

 

Puteţi accesa şi:

Liceenii din Seattle vor construi un sat mobil pentru oamenii străzii

VIDEO Pantofii care cresc, o invenţie destinată milioanelor de copii săraci

Bărbatul care oferă gratuit pantofi persoanelor fără adăpost

Un fost jucător de fotbal american a renunţat la carieră pentru a cultiva cartofi pentru săraci

Un bărbat de 90 de ani riscă închisoarea pentru că a hrănit oameni ai străzii

Doi tineri şi-au transformat duba într-o spălătorie mobilă pentru oamenii străzii

Căsuțe pentru oamenii străzii

Cafeneaua în care sunt angajate persoane sărace sau fără adăpost


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger