Un bărbat fără adăpost şi-a dedicat viaţa ajutorării câinilor vagabonzi

0

Un californian pe nume Steve şi-a făcut o misiune din îngrijirea şi ajutorarea câinilor vagabonzi, deşi el însuşi nu are unde să locuiască. În ultimii 14 ani, a adoptat 50 de câini, a avut grijă de ei şi, uneori, le-a găsit cămine noi, unde să fie iubiţi şi trataţi cu respect. Nu a abandonat niciodată vreun câine aflat în grija lui, nici când a fost nevoit să se mute dintr-un stat în altul.

Ca să ajungă din California în Indiana (o distanţă de câteva mii de kilometri de parcurs), Steve s-a gândit cum să îşi transporte cei 11 câini aflaţi acum în grija lui, aşa că a ataşat bicicletei sale un căruţ de cumpărături, în care i-a pus pe toţi. Cu doar şase dolari în buzunar, a pornit la drum. În Indiana, un vechi amic îi promisese ajutorul, de asta a ales să părăsească statul California. Pe drum, Steve a cunoscut-o pe Alicia Edrington, care lucrează la un adăpost pentru animale din Memphis; femeia, intrigată de ciudatul convoi, l-a oprit să îi afle povestea.

“El însuşi este un om al străzii de 14 ani, aşa că îi înţelege perfect pe câinii vagabonzi. A simţit că nu le poate întoarce spatele”, spune Alicia care, emoţionată de povestea bărbatului, a înfiinţat o pagină de donaţii pentru el şi căţeii lui (pe GoFundMe), măcar cât să aibă cu ce-şi plăti o noapte la un hotel. Diverşi voluntari ai adăpostului au aflat de la ea despre Steve şi familia lui canină, aşa că s-au oferit să îl ajute. Au venit la hotelul unde se cazase, au hrănit câinii, i-au îngrijit şi au pus o mulţime de poze pe Facebook.

Aşa, s-au adunat mai mulţi bani, astfel încât Steve şi câinii au putut dormi încă o noapte într-un hotel, s-au adunat 50 de kilograme de mâncare pentru câini şi s-a găsit soluţia ca Steve să ajungă în Indiana – o femeie s-a oferit să îl ducă cu maşina acolo, cu tot cu căţei. Astfel, bărbatul şi camarazii săi patrupezi au ajuns la destinaţie mai repede decât se aşteptau şi cu 4.000 de dolari în buzunare. Mai mult, un donator le-a oferit o rulotă în care să locuiască, aşa că acum au un acoperiş deasupra capului.

În prezent, campania de strângere de fonduri a ajuns la suma de peste 30.000 de dolari, cu care Steve se gândeşte să îşi cumpere un camion şi să se apuce de tâmplărie. La câinii vagabonzi nu va renunţa niciodată: va continua să îi adopte şi să îi îngrijească. “Tratează câinii mai bine decât se tratează pe el însuşi. Mi se pare extraordinar. Şi eu iubesc animalele, dar când am stat de vorbă cu el am fost copleşită”, mărturiseşte Alicia. Pe pagina GoFundMe dedicată lui Steve şi căţeilor săi se pot face în continuare donaţii.

Surse şi foto: New York Daily NewsIJReview, OC

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger