Un bărbat este dat în judecată pentru 1 milion de dolari pentru că şi-ar fi mâncat colegul într-un naufragiu

0

Salvador Alvarenga, un bărbat acum în vârstă de 37 de ani, i-a dat lui Ezequiel Cordoba, de 22 de ani, 50 de dolari pentru a-l însoţi într-o partidă de pescuit de două zile în largul coastei Mexicului, în noiembrie 2012, scrie The Independent. După ce o furtună puternică le-a împins barca în mare, cei doi au surpravieţuit prinzând peşti şi păsări şi hidratându-se cu sângele ţestoaselor şi cu propria urină. Ezequiel Cordoba a murit în cele din urmă, nu înainte de a-i cere lui Alvarenga să-i promită că nu va mânca din cadavrul lui şi că o va căuta pe mama sa pentru a-i spune ce s-a întâmplat. Alvarenga susţine că a păstrat cadavrul pe barcă timp de şase zile pentru a-i ţine de urât, apoi, după ce şi-a dat seama că pierduse contactul cu realitatea, l-ar fi aruncat peste bord. Bărbatul a fost găsit pe o insulă izolată din Pacific după 348 de zile petrecute pe mare.

Bărbatul a plutit circa 9.000 de kilometri în ocean, iar în februarie 2014, a ajuns în capitala Insulelor Marshall, Majuro, după o drumeţie de 22 de zile din atolul de corali Ebon, unde naufragiase. Părea să fie într-o stare bună când a fost găsit, însă medicii au spus la acea vreme că Alvarenga suferea de edem, o afecţiune care face ca trupul să se umfle după expunerea în exces la sare şi lumina soarelui. Detaliile experienţei sale pe mare au fost puse la îndoială după ce bărbatul s-a contrazis de câteva ori. El a spus că s-a născut în El Salvador şi că s-a mutat apoi în Mexic, unde a lucrat ca pescar de rechini şi creveţi pentru un bărbat numit Willie, care îl plătea cu 3 dolari pe kilogramul de peşte. La sfârşitul lui 2012, s-a dus să pescuiască rechini în barca lui din fribră de sticlă, lungă de 7 metri, împreună cu colegul său Ezequiel, a cărui vârstă a estimat-o atunci ca fiind între 15 şi 18 ani. Motorul bărcii ar fi cedat, iar cei doi au plutit aproape de coasta Mexicului până când au fost împinşi în mare. Patru luni mai târziu, pentru că nu reuşea să digere mâncarea crudă pe care o prindeau, Ezequiel a murit.

Alvarenga a spus că i-a aruncat trupul peste bord şi că preţ de câteva zile s-a gândit să se sinucidă. A mers însă mai departe, prinzând peşti, păsări şi ţestoase pentru a supravieţui. Odată a prins şi un rechin mic, pe care l-a momit plasându-şi o mână în apă şi apucându-l de coadă cu cealaltă. Când nu ploua, bea sânge de ţestoasă sau propria urină. Naufragiatul a spus pentru The Telegraph că, la un moment dat, pierduse şirul zilelor petrecute pe mare. “Ştiam doar soarele şi noaptea. Nu am văzut nici urmă de pământ. Numai ocean, numai ocean. Totul era foarte calm – au fost doar două zile cu valuri mari”. Când a ajuns pe uscat, bărbatul a dormit mult, iar dimineaţa s-a trezit în cântatul unui cocoş şi a văzut câteva găini şi o casă mică. “Am văzut două localnice care ţipau şi strigau. Nu aveam haine pe mine – eram doar în chiloţi, care erau rupţi şi sfârtecaţi”. Alvarenga, care are o fiică de 10 ani, a mai spus că l-a ţinut în viaţă doar gândul la familia sa. “M-am gândit la ei tot timpul. Bănuiesc că ei cred că sunt mort. Aşa că vreau să merg acasă şi să le arăt că trăiesc. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt aici”.

Acum, însă, bărbatul a fost dat în judecată pentru 1 milion de dolari de către familia colegului său decedat, pe motiv că l-ar fi mâncat pentru a supravieţui. Procesul a fost intentat la câteva zile după publicarea unei cărţi despre naufragiul lui Alvarenga. Avocatul lui, Ricardo Cucalon, spune că clientul său neagă acuzaţiile. “Cred că aceste revendicări fac parte din presiunile acestei familii de a primi din câştigurile de pe urma cărţii”, a declarat el pentru publicaţia El Diario de Hoy din El Salvador. “Mulţi cred că această carte îl va face bogat pe clientul meu, dar el va câştiga mult mai puţin decât crede lumea”.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger