Un bărbat de 80 de ani a construit un trenuleţ pentru câinii fără stăpân

0

Eugene Bostick, un bărbat în vârstă de 80 de ani din Texas, a ieşit la pensie acum 15 ani şi, îndemnat de lipsa de milă a altora, a devenit conductor de tren pentru câini vagabonzi, scrie The Dodo. “Locuim pe o fundătură, unde eu şi fratele meu avem un grajd pentru cai”, spune el. “Oamenii mai vin câteodată acolo să arunce câini, lăsându-i să moară de foame. Aşa că am început să-i hrănim, să-i lăsăm să stea înăuntru, să-i ducem la veterinar pentru sterilizare şi castrare. Le-am făcut un loc în care să trăiască”. Iar lucrurile nu s-au oprit aici.

De-a lungul anilor, Bostick a luat sub aripa sa o grămadă de câini fără stăpân. Deşi aceştia au mult spaţiu la dispoziţie să alerge şi să se joace, pensionarul american s-a gândit că ar fi frumos să-i ducă în mici călătorii şi în alte locuri. Aşa i-a venit ideea să construiască un mijloc de transport special pentru ei. “Eram ieşit într-o zi şi am văzut un tip cu un tractor care ataşase de el nişte vagoane ca să care pietre. Mi-am zis ‘Da, băi, ăsta ar merge ca tren pentru câini’. Sunt destul de bun la sudură, aşa că am luat nişte butoaie de plastic în care am făcut găuri, le-am pus roţi dedesubt şi le-am îmbinat laolaltă”.

O dată sau de două ori pe săptămână, Bostick şi cei nouă câini aflaţi momentan în grija sa, se plimbă cu un trenuleţ canin pe străzi liniştite ale orăşelului Fort Worth sau prin pădurile de lângă casa pensionarului, oprindu-se în dreptul unui pârâu pentru nişte aer proaspăt. “De fiecare dată când mă aud cuplând tractorul, doamne, sunt atât de bucuroşi. Vin toţi în fugă şi sar singuri în el. Sunt gata de plecare”, spune îngrijitorul lor. “Eu înaintez tot mai mult în vârstă. Am 80 de ani acum, aşa că bănuiesc că n-o s-o mai duc mult, dar o să fac asta cât o să mai pot. Câinii se simt de minune. Pur şi simplu le place”.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger