Un bărbat cu degetul inelar de la mâna dreaptă mai lung decât indexul este mai atractiv pentru femei

0

Bărbaţii ale căror degete inelare sunt mai lungi decât degetele index sunt mai atractivi pentru femei, arată un studiu citat de Telegraph.

Cu cât este mai lung al patrulea deget faţă de cel de-al doilea cu atât bărbatul respectiv are un chip mai atrăgător, spun cercetătorii. Această proporţie este relaţionată de hormonii sexuali. Anterior, acest lucru a fost relaţionat de fertilitate, sexualitate şi competitivitate. Cercetătorii spun că efectele sunt mai accentuate pentru mână dreaptă decât pentru cea stângă.

Dr. Camille Ferdenzi, de la Universitatea din Geneva, şi colegii săi au măsurat degetele a 49 de bărbaţi şi apoi au arătat fotografiile acestora în ordine aleatoare unor femei. Acestea au fost rugate să clasifice feţele bărbaţilor în funcţie de atracţie pe termen scurt – o cină sau o aventură de vacanţă – şi atracţia pe termen lung -, ca posibil partener -, şi în funcţie de masculinitate şi simetrie.

Cercetătorii au descoperit că atât atracţia pe termen scurt cât şi atracţia pe termen lung erau corelate puternic de proporţia dintre degetele inelare şi index.

Simetria era, de asemenea, legată de proporţia degetelor, dar masculinitatea nu.

Foto: Flickr / striatic

Cititi si:

5 lucruri pe care nu le stiai despre atractia sexuala

Cum ne pot face fructele si legumele mai atragatori

De ce barbatii si femeile se saruta in mod diferit

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger