Un bărbat cu 16 copii, urmărit de Interpol, vrea încă 10-15 odrasle pe an

0

Organizația internațională de cooperare a forțelor de poliție, Interpol, a lansat o investigație multinațională în cazul unui om de afaceri japonez în vârstă de 24 de ani care are 16 copii născuți din mame surogat și o pretinsă dorință de a avea alte câteva sute, scrie NPR.org. Operațiunea a fost botezată “uzina de copii”, bărbatul fiind suspectat de trafic de persoane în Thailanda și în alte țări.

 

FOTO: cbtelevision.com

 

Luna aceasta, poliția a descins într-un apartament din Bangkok, Thailanda, și a găsit nouă copii și nouă doici în câteva camere nemobilate, identificându-l pe Mitsutoki Shigeta drept tată al acelor copii și al încă șapte. “Ce pot să vă spun până acum e că nu am văzut niciodată un așa caz”, a spus directorul Interpol Thailanda, Apichart Suribunya. “Încercăm să înţelegem ce fel de om face atâţia copii.” Birourile regionale ale Interpol din Japonia, Cambodgia, Hong Kong şi India, ţări în care japonezul are înregistrate afaceri sau apartamente, au primit ordin să investigheze trecutul lui Shigeta şi să caute dovezi pentru două posibile scenarii: trafic de persoane sau exploatarea copiilor. Japonezul a călătorit de 41 de ori în Thailanda din 2010 încoace şi în mai multe rânduri a trecut şi în învecinata Cambodgie, unde şi-a dus patru dintre copii.

Până acum, Shigeta nu a fost acuzat de nimic şi încearcă să-şi recupereze 12 dintre copii, care locuiesc în Thailanda în grija serviciilor sociale. Bărbatul a demonstrat prin probe ADN trimise din Japonia că este tatăl lor biologic. El a părăsit rapid Thailanda în urma raidului din Bangkok de la 5 august şi a transmis printr-un avocat că nu voia decât o familie mai mare şi că are mijloacele financiare s-o întreţină. Shigeta a angajat 11 mame surogat thailandeze pentru a avea grijă de copiii lui, printre care se numără patru perechi de gemeni. Poliţia nu le-a indentificat încă pe mamele lor biologice. Fondatoarea unei clinici multinaţionale de fertilitate care i-a asigurat două mame surogat japonezului spune că a alertat Interpolul încă de dinainte de naşterea primului copil, în iunie 2013.

“Imediat după ce [mamele surogat]au rămas însărcinate, a cerut mai multe. A spus că îşi doreşte 10-15 copii pe an şi că vrea să continue procesul de zămislire de copii până la moarte”, a spus Mariam Kukunashvili, fondatoarea clinicii New Life, care are sedii în Thailanda şi în alte şase ţări. Shigeta a întrebat şi de posibilităţi de a-şi congela sperma pentru a avea o cantitate suficientă la bătrâneţe. În ceea ce priveşte motivele sale, japonezul i-ar fi spus managerului clinicii că vrea să câştige alegerile şi că s-ar putea folosi de familia lui numeroasă ca să-l voteze şi că cel mai bun lucru pe care îl poate face în lumea asta este să lase în urmă cât mai mulţi copii.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger