Un bărbat care merge 30 km pe jos până la muncă a primit 350.000 de dolari din donaţii

2

James Robertson, un bărbat de 56 de ani din Detroit, face zilnic o navetă de mai bine de 70 de kilometri până la job, dintre care 30 îi parcurge pe jos, scrie Huffington Post. Totul îi ia opt ore. Bărbatul lucrează la o firmă ce produce componente din plastic, Schain Mold & Engineering, situată în Rochester Hills, Michigan, iar în ultimii zece ani, după ce maşina lui din 1988, o Honda Accord, a cedat, s-a bazat pe transportul în comun pentru o parte a traseului, pe autostop ocazional şi pe propriile picioare ca să ajungă la job. Nu se poate muta mai aproape de sediul companiei pentru că iubita lui a moştenit apartamentul în care locuiesc, iar din moment ce câştigă doar 10,55 de dolari pe oră, nu îşi permite să cumpere şi să întreţină un autoturism. Asta se va schimba însă, graţie mărinimiei concetăţenilor săi.

 

 

Robertson pleacă de acasă la 8 dimineaţa. Ajunge la job înainte de a intra în tură, care începe la 2 după-amiaza şi se încheie la 10 seara. Prinde ultimul autobuz spre Detroit la 1 noaptea şi nu ajunge acasă decât la 4 dimineaţa. Spune tot timpul o rugăciune pentru că ajunge teafăr, după ce e nevoit să treacă printr-o zonă periculoasă. Face asta de luni până vineri. Deşi fiecare drum al său e un chin fizic şi psihic, bărbatul a fost prezent întotdeauna la muncă şi nu s-a plâns niciodată, preţuindu-şi serviciul, colegii şi şeful. “Nu pot să mă imaginez nemuncind”, spune el, citat de Detroit Free Press, publicaţia care i-a făcut cunoscută povestea. O poveste care reflectă, la nivel general, provocările pe care le înfruntă localnicii din Detroit în drumul spre muncă, într-o regiune cu transport în comun limitat şi în care mulţi nu-şi permit o maşină.

După publicarea poveştii sale, mii de oamenii au întrebat pe pagina de Facebook a publicaţiei locale cum îl pot ajuta pe Robertson. Apoi, un student din Detroit, Evan Leedy, a înfiinţat o pagină online de donaţii pentru a-l ajuta pe navetist să-și cumpere o mașină. A strâns, în total, 350.000 de dolari în 8 zile, de la peste 13.000 de oameni. Leedy spune că, inițial, fixase obiectivul la doar 5.000 de dolari, pentru că nu se aștepta să contribuie nimeni. Într-o singură zi, însă, donațiile s-au ridicat la 50.000 de dolari. Cu banii strânși, Robertson se poate muta în altă zonă, mai ales că două reprezentanțe auto s-au oferit să-i dăruiască o mașină.

 

Puteți accesa și:

O studentă a strâns 27.000 de euro pentru un om al străzii care s-a oferit s-o ajute să ajungă acasă

O tânără a strâns 3.600 de euro în 24 de ore pentru a-l trimite pe un om al străzii acasă, în Jamaica

VIDEO Un bărbat îi serbează ziua de naştere unei femei fără adăpost

Un poliţist din New York i-a cumpărat ghete unui om al străzii


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger