Un bărbat care a chiulit 24 de ani de la serviciu a fost, în cele din urmă, concediat

1

AK Verma, un inginer angajat la Departamentul Central de Lucrări Publice din India, nu şi-a mai făcut apariţia la serviciu din decembrie 1990. De curând, bărbatul a fost concediat, deşi în India, slujbele din sectorul guvernamental sunt, de cele mai multe ori, pe viaţă.

 

absent

 

“A tot făcut cereri de prelungire a concediului, lucru care nu i-a atras sancţiuni, şi a sfidat solicitările repetate de areveni la muncă,” araătat guvernul indian printr-un comunicat de presă. În 1992, în urma anchetei, inginerul a fost găsit vinovat de “absenţă voită dela datorie,” însă abia după 22 de ani, în urma unei intervenţii ministeriale, Verma a fost concediat.

Unul dintre motivele care au tergiversat această decizie pentru mai bine de două decenii, vizează legile indiene foarte stricte în materie de muncă. Potrivit legii, o persoană din sectorul guvernamental, dar şi din mediul privat, nu poate fi concendiată decât pentru săvârşirea unor infracţiuni. Recent, două state au schimbat legislaţia pentru a facilita concedierile şi angajările de personal – măsurile au fost bine primite de reprezentanţii mediului privat, dar respinse de sindicate. Premierul Narendra Modi a introdus recent la New Delhi un sistem computerizat de prevenţie a absenteismului la locul de muncă: fiecare angajat “semnează condica” lăsându-şi amprenta zilnic pe un scanner digital. Informaţiile sunt făcute publice în timp real, la adresa www.attendance.gov.in.

Sursa: The Telegraph

 

Puteţi citi şi:

Cuplul care a plecat într-un concediu de o săptămână şi s-a întors după 16 ani


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger