Un bărbat a trăit complet izolat timp de 27 de ani

0

Supranumit ”Pustnicul din Maine,” americanul Christopher Knight, în vârstă de 47 de ani, și-a petrecut mai bine de jumătate din viață în perfectă izolare. A locuit într-un cort improvizat de el în pădure, unde și-a petrecut cea mai mare parte a timpului citind și meditând, iar din când în când mai lua contact cu civilizația prin furturi, pentru a face rost de cele trebuincioase.

Hermit Arrest.JPEG-00c74Foto: Associated Press

 

Bărbatul a fost arestat săptămâna trecută, pentru cele peste 1.000 de furturi comise – toate mărunte, căci Knight nu avea nevoie decât de hrană, bere, haine și alte lucruri de zi cu zi -, iar acum se află în închisoare, prețul cauțiunii fiind inițial de 5.000 de dolari. În urma investigațiilor care au scos la lumină din ce în ce mai multe furturi, cauțiunea a crescut, potrivit Fox News, la 250.000 de dolari.

 

Untitled-1

Cortul improvizat de Cristopher Knight în pădure. Foto: Online Sentinel

 

”Mi-a spus că, pur și simplu, într-o bună zi, în anul 1986, a plecat în pădure,” povestește Diane Perkins-Vance, de la secția de poliție unde a fost adus bărbatul. ”Susține că nu a purtat nicio conversație cu o altă ființă umană de la mijlocul anilor 90, când a întâlnit pe cineva întâmplător. Eu am fost prima cu care a discutat, după aproape 20 de ani,” a mai spus Perkins-Vance, citată de Online SentinelDeși Knight susține că a fost dintotdeauna interesat de viața pustnicilor, nu știe precis de ce el, la rândul lui, a ales această viață, spre care a pornit imediat după explozia de la Cernobîl. 

 

Untitled-2

Gospodăria ”pustnicului din Maine”. Foto: Online Sentinel

Americanul, care recunoaște că a furat tot ceea ce deține momentan – cu excepția unei perechi de ochelari de aviator, pe care-i poartă din 1986 – a fost prins în timp ce sustrăgea alimente dintr-o tabără de elevi. Interogat de polițiști, Knight a recunoscut că de-a lungul șederii lui în sălbăticie, când situația devenea foarte dificilă,  a luat în calcul posibilitatea sinuciderii, dar că acum, odată cu arestarea, se bucură să fi rupt tăcerea.

 

Untitled-3

Toate bunurile furate de Knight au avut ca scop subzistența. Foto: Online Sentinel

Povestea lui Knight, declarat de autorități un deținut model, dar retras, pare să se deschidă însă spre un nou capitol, atâta vreme cât în timpul arestului a primit o propunere de căsătorie din partea unei femei dispuse să plătească și cei 5.000 de dolari, cât valora cauțiunea inițială. De asemenea, un grup de cetățeni fără nicio legătură cu Knight s-a arătat dispus să plătească această sumă, fapt ce a determinat autoritățile să ia măsuri de precauție, crescând cauțiunea. Forțele de ordine suspectează că cei care s-au arătat dispuși să plătească cauțiunea vor să exploateze celebritatea pustnicului, motiv pentru care măsurile de siguranță trebuie să fie întărite.

Surse: Online Sentinel, Washington Post

Foto: Online Sentinel, Associated Press


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger