Un bărbat a revendicat o bucată de pământ din Africa pentru ca fiica lui să fie prinţesă

0

Iarna trecută, fiica americanului Jeremiah Heaton, Emily, l-a întrebat pe tatăl ei dacă poate fi o prinţesă adevărată. Deşi n-a vrut să-i ofere iluzii deşarte, bărbatul s-a trezit dându-i asigurări fiicei sale că va fi prinţesă şi a căutat ore întregi pe internet un lot de pământ nerevendicat, scrie Oddity Central. Şi-a orientat căutările după termenul “terra nullius”, care în latină înseamnă pământ ce nu mai aparţine nimănui. După câteva luni, a găsit o bucată de deşert de 2.000 de metri pătraţi în Africa, la mii de kilometri distanţă de casa sa din Abingdon, Virgina.

 

 

Terenul cu pricina este neocupat, fiind revendicat atât de Egipt, cât şi de Sudan, dar neaparţinând nimănui din cauza unei dispute care durează de peste 100 de ani. Suprafaţa deşertică, cunoscută local sub numele de “Bir Tawil”, se întinde de-a lungul graniţei sudaneze şi este una dintre ultimele bucăţi de pământ nerevendicate de pe planetă. Pe lângă cele două state mai sus amintite, au existat şi pretendenţi online care au încercat să-şi însuşească terenul, aşa că Jeremiah ştia că trebuia să facă ceva special pentru a se asigura că va ieşi câştigător în faţa tuturor. Bărbatul a obţinut permisiune de la autorităţile egiptene şi a călătorit în Africa, unde, la 16 iunie, ziua în care fiica sa Emily a împlinit şapte ani, a înfipt un steag albastru, cu patru stele, realizat de copiii săi, în vârful unui deal stâncos din “Bir Tawil”, după o caravană de 14 ore prin deşert.

Jeremiah Heaton a rebotezat porţiunea de pământ în “Regatul Sudanului de Nord”, unde el este rege de necontestat, iar fiica lui, prinţesă. În rest, populaţia este zero, beduinii cutreierând din când în când suprafaţa deşertică. “Ca părinte, te trezeşti adesea făcând lucruri pe care nu ţi le-ai imaginat vreodată”, spune americanul. “Am vrut să le demonstrez copiilor mei că m-aş duce la propriu până la capătul pământului pentru ca dorinţele lor să se îndeplinească.” După ce s-a întors acasă, el şi soţia sa i-au cumpărat lui Emily o coroană şi, de-atunci înainte, membrii familiei i s-au adresat doar cu apelativul de prinţesă. “E cool“, a spus fetiţa, care doarme acum într-un pat regal. Ca prinţesă, ea vrea să se asigure că toţi oamenii din zonă vor avea suficientă mâncare. “Aceasta este în mod cert o problemă în acea parte a lumii”, a fost de acord Jeremiah. “Am discutat ce putem face ca naţiune să ajutăm.” Citiţi mai mult pe Oddity Central.

 

Puteţi citi şi:

Scrisoarea unui tată către fiul său gay devine virală pe internet

Un tată îşi cară zilnic în spate copilul cu dizabilităţi, preţ de kilometri buni

Un om al străzii a găsit în gunoi un copil, pe care l-a “adoptat”


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger