Un balon cu kerosen a incendiat orasul Rio

2

Rio de Janeiro este un oras celebru pentru festivitatile sale inflacarate, insa una dintre ele este invinovatita acum pentru un incendiu iscat intr-un parc national in weekendul recent incheiat. Din fericire, flacarile au mistuit doar 4 hectare de vegetatie, fiind insa vorba de o portiune protejata, iar pompierii suspecteaza un balon propulsat pe baza de kerosen de catre un grup de petrecareti – vanzarea, transportul si propulsarea acestui tip de balon este considerata o crima la adresa mediului in Brazilia, putand atrage cu sine o amenda ridicata si chiar riscul catorva ani petrecuti in inchisoare.

Incendiul a fost provocat sambata noaptea in partea sudica a orasului Rio si desi nu s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti, a distrus o bucata de padure atlantica protejata prin lege, scrie Tree Hugger. Chiar daca folosirea baloanelor pe baza de kerosen – carese pot inalta pana la o altitudine de peste 4km si imprastia flacari in toate partile daca se lovesc de un deal –  a fost interzisa si poate duce la sanctiuni aspre, petrecaretii din Rio au continuat sa lumineze cerul cu ele, mai ales in timpul sarbatorii „Festa Juna” din luna iunie.

Primarul din Rio a promis sa reimpadureasca parcul afectat si o recompensa a fost pusa la bataie pentru cel care gaseste persoana vinovata de inaltarea balonului in aer. Numai din luna aprilie incoace autoritatile braziliene au confiscat 56 de asemenea baloane.

Foto: Flickr/eeliuth

Tags:2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger